Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI375
Retete / Aperitive / Garnituri

Mini-aperitive

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2012

  Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untura moale, apoi se adauga albusurile batute spuma ( la fel, cu un praf de sare). Turnam  treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand continuu.   Pieptul afumat si cascavalul se taie in bucatele mici ( eu le-am tocat...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2011

 Decongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece  cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi prajim in ulei incins, cca. 5 minute pe ambele parti. Scoatem bucatile de creier pane pe un...

Tortilla cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2011

Se spala rosiile si se curata de coaja. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri ( cu cutitul sau cu feliatorul fin de la robot) . Se spala ardeii si se curata de samburi, apoi se feliaza si acestia. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim legumele. Presaram deasupra sare si piper...

Drob in crusta de pesmet si ou

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2011

Punem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin.   Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ).  Frunzele de ceapa le tocam si le punem un minut la microunde sau doua minute pe foc, pentru a se praji/ fierbe...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2011

Curatam dovleceii partial, doar in zonele cu coaja julita, lovita, apoi ii feliem si-i presaram cu sare. Batem ouele, apoi incorporam untul topit, laptele si faina. Catelul de usturoi il pisam si-l adaugam in compozitie. Adaugam apoi  piper, curry, piper, marar  si  praful de...

Crochete din branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

  Amestecam toate ingredientele, framantand pana obtinem un aluat omogen.  Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci, pe care le prajim in baie de ulei, pana devin aurii  si plutesc in ulei. Cand sunt gata, se scot cu paleta si se aseaza pe un prosop de hartie,...

Crutoane aromate

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2011

Feliile de paine se taie cubulete. Untul il topim ( eu am folosit cuptorul cu microunde ) si-l turnam in fir subtire peste cubuletele de paine, apoi presaram tarhon maruntit  si bagam totul la cuptor, pana ce painea devine crocanta. Eu am bagat tava in cuptorul cu microunde, in doua reprize...

Omleta multicolora

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2011

   Ceapa si ardeiul se taie solzisori, apoi se calesc la foc mic, pana devin aurii. Se adauga kaizerul feliat si rosiile taiate cubulete.    Ouale se bat spuma cu putina sare/delikat  si piper, apoi se amesteca cu patrunjel sau marar tocat si se toarna peste amestecul...

Budinca cu ciuperci si masline

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Curatam ciupercile  si le feliem, apoi le oparim in cateva ape si le scurgem bine.  Taiem ceapa si o calim in foarte putin ulei de palmier. Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile, apoi pe rand: paine inmuiata in lapte, ceapa calita, cascavalul, maslinele mixand in...

Branza de burduf cu ou si mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2010

Mai intai preparam mamaliguta  si fierbem ouale. Cand mamaliga este inca fierbinte, ungem un vas de yena cu unt, apoi asezam straturi alternative de mamaliga, branza de burduf, rondele de ou fiert si iar mamaliga. Deasupra radem cascaval si presaram verdeata si putin piper. Dam vasul...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2010

      Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.       Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.       Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet  si le asezam pe o alta farfurie sau pe...

Vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2010

             Taiem vinetele   transversal, scoatem miezul   cu un cutit , presaram cu sare si   lasam   deoparte 20 minute.     Tocam miezul cubulete mici ,   presaram sare si   lasam   intr-o...

Butoiase aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

Kaizerul si cascavalul se taie cubulete. Aluatul pentru foietaj de decongeleaza, apoi se desfac cele doua foi pe rand. Se presara cubulete de kaizer si cascaval , apoi se ruleaza aluatul, ca la rulada. Se taie ruloul in felii de cca. 4-5 cm. latime, care se aseaza pe verticala, in tava...

Clatite cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se omogenizeze.   La sfarsit adaugam ...

Chiftele de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2010

         Dovleceii  se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.  Se lasa intr-o strecuratoare,  pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni....

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

     Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Se presara fiecare rondea cu sare si se lasa 30 minute pentru a-si elimina surplusul de lichid.      Ouale se bat bine cu sare, piper, faina, ca la snitele. Se adauga din cand in cand apa minerala, apoi faina,...

Mamaliguta in straturi, cu kaizer si specialitate daneza

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

    Intr-un vas de yena am pus bucati de unt, kaizer putin prajit, bucati de specialitate daneza, apoi am acoperit cu felii de mamaliga rece. Am repetat operatiunea  cu inca un strat de  unt, kaizer, spacialitare daneza, ultimul strat fiind de mamaliga. ...

Piftie de curcan

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2010

Aripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute  in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr - legume,  in oala sub presiune.  Cand s-au fiert se opreste focul, se scoate carnea din oala, se lasa putin sa se raceasca si se curata de pe oase. ...

Dovlecei gratinati a la Medioto

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2010

       Dovleceii se spala si se taie pe lungime, apoi se scobesc.  Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs. Cand s-au scurs, se aseaza in tava termorezistenta, cu scobitura in sus.     ...

Fasolica facaluita

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2010

    Fasolea fiarta si scursa de zeama o pasam fine in blender , adaugand cate putina supa de fasole, pentru a obtine o pasta omogena, potrivita pentru a fi intinsa pe paine. Adaugam si putin ulei ( cca. 80 ml, depinde de preferinte si de cantitatea preparata) si mixam in...

Pilaf de orez cu supa de gaina

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

        Pregatirea supei:   Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar...

Ochiuri in cuib de mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2010

Mamaliguta:       Se pune apa la fiert, cu putina sare si un praf de malai. Cand clocoteste se toarna in ploaie malaiul ( ca la gris cu lapte), mestecand continuu cu o lingura de lemn ( daca n-ai facalet ). Adaugi si untul si mesteci in continuare, pana malaiul se...

Tarta cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2010

Se framanta aluatul amestecand  bine toate ingredientele. Coca obtinuta  o lasam  la frigider cca 30 minute. Intr-un bol mare amestecam spanacul  ( eu am folosit spanac congelat ),  branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust. Din aluatul de la frigider...

Legume dungate

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Dovleceii se curata de coaja, se feliaza, apoi se lasa 20 minute intr-un vas, presarati cu sare. Ciupercile se curata si se taie felii, apoi se sareaza. Se coc pe ambele parti, pe grilul incins, fara ulei. Se servesc ca atare sau ca garnitura la fripturi.

Placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2010

  Umplutura:        Intr-un castron   batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat. Coca:        Intr-un vas mai mare punem faina, formand in centru un...

Omleta cu sunca si marar verde

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2010

Sunca se feliaza si se frige in tigaie gril, fara ulei. Ouale se bat impreuna cu sare, piper si marar verde tocat, apoi se adauga in tigaia in care se frige sunca, avand grija se acoperim feliile de sunca. Se coace omleta pe ambele parti, apoi se scoate pe o farfurie si servim cu muraturi sau...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2010

Galbenusurile se freaca bine cu untul putin topit, apoi adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Turnam faina treptat batand continuu. Cascavalul si mezelul se taie in bucatele mici si se pun in compozitie, amestecand de jos in sus. Potrivim de sare si piper. Impartim...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2010

Cartofii se curata, se spala, se taie felii sau rondele si se  prajesc in unt. Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza un rand de cartofi peste care se presara sare si piper, apoi iar cartofi, iar sare si piper...pana termini cartofii. Ouale le bati bine cu putina sare, marar,...

Cartofi cu cascaval/ branza, preparati la microunde

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

       Cartofii taiati cubulete se pun intr-un vas special pentru microunde ( sau de yena ), se presara cu putin delikat si cubulete de unt, se acopera si se pun la microunde cca. 15 min. ( Eu am cuptor de 900W si pun cate 5 minute, amestecand cartofii intre...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

     Ouale se degreseaza cu apa calda si putin detergent de vase. Se sterg de apa, se infasoara in cate o hartie colorata, apoi se leaga intr-o retea ( eu folosesc bucati de dres ) cat mai strans, pentru a nu se misca hartia. Asa infasurate in hartie si dres, se pun intr-un...

Afisate 31 - 60 din 60 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]