Mini-aperitive

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 3323 vizualizari

 

Daca tot a fost ziua aperitivelor sarate....

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 10 linguri cu faina 
  • 350 g piept afumat 
  • 400 g cascaval
  • o cana cu untura
  • 150 g masline fara samburi ( negre si verzi )
  • sare
  • piper
  • un praf de copt
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-aperitive:

  Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si untura moale, apoi se adauga albusurile batute spuma ( la fel, cu un praf de sare). Turnam  treptat faina amestecata cu praful de copt, mixand continuu.

  Pieptul afumat si cascavalul se taie in bucatele mici ( eu le-am tocat la robot) si se amesteca in compozitie impreuna cu maslinele feliate. Oprim cateva masline si pentru decor.

  Potrivim de sare si piper.

  In tava de briose asezam hartia speciala pentru briose si turnam compozitia realizata mai sus in cca 3/4 din capacitatea hartiutelor si decoram cu felii de masline. Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem pana briosele devin aurii. Cand sunt coapte, scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi putem scoate hartiutele.

  Servim la micul dejun, alaturi de o cafea fierbinte, sau ca o gustare rapida, in timpul zilei.

  Sunt pufoase si aromate.

  Compozitia mi-a ajuns pentru 3 tavi a cate 12 bucati .

 

RETETA IN IMAGINI

Mini-aperitive-0
Mini-aperitive-1
Mini-aperitive-2
Mini-aperitive-3
Mini-aperitive-4
Mini-aperitive-5
Mini-aperitive-6
Mini-aperitive-7
Mini-aperitive-8
Mini-aperitive-9
Mini-aperitive-10
Mini-aperitive-11

COMENTARII (53)

angyb

angyb 1

29.01.2012, 15:50

Ionutza

Ionutza 1

29.01.2012, 16:51

le-as infuleca la micul dejun

mena29

mena29 1

30.01.2012, 14:18

Bune bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!