Tarta cu spanac si telemea

de Ina in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2010 | 3137 vizualizari

 

Multumesc pentru aceasta reteta lui Julie :-*
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7021/placinta-cu-spanac.html

 

INGREDIENTE

  •  ALUATUL:
  • 150 g margarina sau unt
  •  200 g faina
  •  2 linguri smantana
  •  un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • 400 g spanac
  • 2-3 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza telemea, data pe razatoare
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si telemea:

Se framanta aluatul amestecand bine toate ingredientele. Coca obtinuta o lasam la frigider cca 30 minute.


Intr-un bol mare amestecam spanacul ( eu am folosit spanac congelat ), branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.


Din aluatul de la frigider luam cam trei sferturi si intindem o foaie pe care o asezam intr-un vas rotund de yena, uns cu unt si tapetat cu putin pesmet, astfel incat foaia sa imbrace si peretii vasului. Intepam coca din loc in loc cu furculita. Turnam umplutura peste aluat, iar deasupra decoram cu fasii de coca, formand un gratar.


Ungem totul cu ou batut , apoi presaram mac si dam la cuptor pentru cca. 40 minute.


Taiem cand e rece si servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ina 1

24.05.2010, 16:25

rondele, asa...

nadina73 1

24.05.2010, 23:44

ce bine arat super ina 5 furci sigur si mari si late

Ina 1

25.05.2010, 08:38

nadina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Briose cu spanac