Ochiuri in cuib de mamaliguta

de Ina in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2010 | 4163 vizualizari

 

Pentru orice ora din zi....

 

INGREDIENTE

  • Mamaliguta:
  • 400 ml de apa
  • malai cat cuprinde (300 -350 g ... eu nu-l masor :-P )
  • sare
  • 50 g unt
  • telemea de oaie
  • 2 oua
  • 100 g unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochiuri in cuib de mamaliguta:

Mamaliguta:

     Se pune apa la fiert, cu putina sare si un praf de malai. Cand clocoteste se toarna in ploaie malaiul ( ca la gris cu lapte), mestecand continuu cu o lingura de lemn ( daca n-ai facalet ). Adaugi si untul si mesteci in continuare, pana malaiul se umfla si mamaliga se desprinde usor de peretii vasului.

    O rastorni pe o farfurie si e gata!

Aranjarea:

     Pe o farfurie asezi  un strat de branza rasa de oaie , pui bucatele de unt, apoi acoperi totul cu un strat de mamaliguta fierbinte. Razi si peste mamaliguta branza, apoi finalizezi totul cu un ou ochi deasupra. ( asta stiti sa-l faceti :)))  )

    Se serveste fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri in cuib de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu spanac umplute cu branza