Vinete umplute

de Ina in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 5707 vizualizari

 

Cand am preparat vinetele umplute, Costel se uita neincrezator, spunandu-mi ca el nu va putea servi o "mancare asa grea" . Cand le-am scos din cuptor....surpriza: a mancat portia cea mai mare, felicitandu-ma :)) . Chiar nu e o mancare atat de grea pe cat pare. Incercati-o! ;)
Principala sursa de inspiratie a fost Oana :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  ( depinde cat  de mare ai tava)
  • 300 g kaizer
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei capia
  • ciuperci ( un borcan)
  • ulei de masline ( 2-3 linguri)
  • 4 rosii
  • 3 oua
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • marar

     Sos de usturoi cu iaurt:  

  • 200 g iaurt
  • 5-6 catei de usturoi
  • marar tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:


Taiem vinetele transversal, scoatem miezul cu un cutit , presaram cu sare si lasam deoparte 20 minute. Tocam miezul cubulete mici , presaram sare si lasam intr-o strecuratoare mare 20 minute.


Ceapa, usturoiul, ardeiul capia si kaizerul se taie marunt .


Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun ciupercile si kaizerul. Miezul de la vinete se spala foarte bine sub jet de apa rece, apoi se stoarce in pumni. Punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand . Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.


Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.


Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa, apoi lasam la cuptor 20- 30 minute, la foc potrivit.


Punem peste feliile de rosii bucati de cascaval ( eu am avut buric ) si putin busuioc maruntit si mai dam 5 minute la cuptor.


Servim cu sos de usturoi si iaurt : Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.


Sunt bune calde, dar si reci.


Pofta mare!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Ina 1

27.08.2010, 20:08

Si eu m-am gandit la voi> Fara calculator e greu al naibii

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 16:29

iar ai mancat peste d-ala de 1 metru?

Rodie 1

09.10.2010, 16:10

yum! ador vinetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de vinete cu ciuperci