Vinete umplute

de Ina in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 10196 vizualizari

 

Cand am preparat vinetele umplute, Costel se uita neincrezator, spunandu-mi ca el nu va putea servi o "mancare asa grea" . Cand le-am scos din cuptor....surpriza: a mancat portia cea mai mare, felicitandu-ma :)) . Chiar nu e o mancare atat de grea pe cat pare. Incercati-o! ;)
Principala sursa de inspiratie a fost Oana :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  ( depinde cat  de mare ai tava)
  • 300 g kaizer
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei capia
  • ciuperci ( un borcan)
  • ulei de masline ( 2-3 linguri)
  • 4 rosii
  • 3 oua
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • marar

     Sos de usturoi cu iaurt:  

  • 200 g iaurt
  • 5-6 catei de usturoi
  • marar tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

 

           Taiem vinetele  transversal, scoatem miezul  cu un cutit , presaram cu sare si  lasam  deoparte 20 minute.   Tocam miezul cubulete mici ,  presaram sare si  lasam  intr-o strecuratoare mare 20 minute.

           Ceapa, usturoiul,  ardeiul capia si  kaizerul se taie marunt .

        Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun  ciupercile si kaizerul. Miezul de la vinete se spala foarte bine sub jet de apa rece, apoi se stoarce in pumni.  Punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand .  Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.

       Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.

       Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa, apoi lasam la cuptor 20- 30 minute, la foc potrivit.

       Punem peste feliile de rosii bucati de cascaval ( eu am avut buric ) si putin busuioc maruntit   si mai dam 5 minute la cuptor.

         Servim cu sos de usturoi si iaurt :  Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.

         Sunt bune calde, dar si reci.

         Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Ina 1

27.08.2010, 20:08

Si eu m-am gandit la voi> Fara calculator e greu al naibii

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 16:29

iar ai mancat peste d-ala de 1 metru?

Rodie 1

09.10.2010, 16:10

yum! ador vinetele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete prajite