Dovlecei la cuptor

de Ina in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2011 | 17916 vizualizari

 

Reteta preluata de la Diaconta ( care a preluat-o de la Nadina :))) )si adaptata gustului meu :D Multumesc, fetelor! :-* >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei 
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 200 g cascaval afumat
  • un catel de usturoi
  • 1 plic praf de copt
  • marar  verde, tocat
  • sare
  • piper,
  • curry 
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Curatam dovleceii partial, doar in zonele cu coaja julita, lovita, apoi ii feliem si-i presaram cu sare.


Batem ouele, apoi incorporam untul topit, laptele si faina. Catelul de usturoi il pisam si-l adaugam in compozitie.


Adaugam apoi piper, curry, piper, marar si praful de copt .


Scurgem dovlecelul de sucul rezultat si turman peste acesta compozitia de oua.


Ungem tava in care vom coace dovlecelul cu unt , apoi asezam dovlecelul in straturi , turnand tot sosul peste acestia.


Cascavalul il radem si-l presaram deasupra dovleceilor, apoi dam totul la cuptor, pentru cca 30 - 40 minute.


Lasam sa se raceasca ( cine poate :D ), feliem si servim .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Ligia Bxl 1

14.07.2011, 00:10

vai ce e aici

DIANA B 1

09.08.2011, 10:49

Beeeeeeeeeeeeeeeeei , m-ai inebunit cu pozele tale , cred ca-s ametita de-atatea minunatii cu dovlecei si nu stiu pe care s-o aleg

mihaelar63 1

16.05.2012, 01:55

Ce draguti azi am facut asa ceva
Probabil din amintirile subconstiente de pe ,, Bucataras ''
Nu-mi vine sa cred ca a iesit atat de gustos .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ceapa si maioneza