Chiftele de dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2010 | 10992 vizualizari

 

Fetele mi-au facut pofta cu dovlecei, asa ca acum va prezint si eu reteta mea de chiftele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3  dovlecei
  • 1  morcov
  • 100 g branza
  • 4  catei de usturoi
  • 1  legatura de patrunjel
  • 2  oua
  • Pesmet ( 4-5 linguri )
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:





Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.



Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc.



Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi, oua , patrunjel si piper . Compozitia se definitiveaza adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.



Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.



Se pot servi ca simple, cu mujdei de usturoi sau zeama de lamaie .



 

TIPS-URI

1

stoarce bine dovleceii, altfel compozitia va fi prea zemoasa, iar chiftelele nu pot fi formate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

lili 1

05.08.2010, 21:24

mi-ai facut o pofta maine ma duc in gradina sa vad daca am dovlecel marisor si imi fac si eu

Ina 1

05.08.2010, 21:45

Lili, bine ai venit la masa! sunt deliciosi

monicutza 1

08.07.2011, 17:08

da,ai dreptate sunt deliciosi multumesc de reteta!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din orez