Chiftele de dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2010 | 12952 vizualizari

 

Fetele mi-au facut pofta cu dovlecei, asa ca acum va prezint si eu reteta mea de chiftele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3  dovlecei
  • 1  morcov
  • 100 g branza
  • 4  catei de usturoi
  • 1  legatura de patrunjel
  • 2  oua
  • Pesmet ( 4-5 linguri )
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:





Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.



Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc.



Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi, oua , patrunjel si piper . Compozitia se definitiveaza adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.



Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.



Se pot servi ca simple, cu mujdei de usturoi sau zeama de lamaie .



 

TIPS-URI

1

stoarce bine dovleceii, altfel compozitia va fi prea zemoasa, iar chiftelele nu pot fi formate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

lili 1

05.08.2010, 21:24

mi-ai facut o pofta maine ma duc in gradina sa vad daca am dovlecel marisor si imi fac si eu

Ina 1

05.08.2010, 21:45

Lili, bine ai venit la masa! sunt deliciosi

monicutza 1

08.07.2011, 17:08

da,ai dreptate sunt deliciosi multumesc de reteta!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu ciuperci si masline