"Spanakopita"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 4534 vizualizari

 

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am facut-o.
Multumesc Flori :e delicioasa!
http://iulianaflorentina.blogspot.com/2013/04/spanakopita.html
Telemeaua in Iordania se prepara din lapte proaspat de oaie; se taie in bucati mai mici ( cca 4/8/2 cm) ,se sareaza si se fierbe; se pastreaza in cutii metalice pentru timp mai indelungat si se desareaza inainte de consumare.
In Iordania se foloseste la gatit doar uleiul de masline virgin, nerafinat si are o culoare verde-inchis.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • ulei de masline virgin
  • 1 praz mic
  • 1 ceapa marar
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 oua
  • ¼ lingurita de sare
  • piper proaspat macinat
  • o legatura marar
  • 60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Spanakopita":

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt.


Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sarea.


Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul.


Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .


Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.


Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.


Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.


Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.


Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.


Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosii ceapa verde in loc de praz

Daca ti-a placut reteta noastra ""Spanakopita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

babi5 1

20.05.2013, 10:05

Bunnnnnnnnnnn!!

marianascarlat 1

29.05.2013, 23:15

Imi place! Direct la favorite!

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 12:03

constelatia leu
babi5
mary

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta turceasca cu branza si spanac