"Spanakopita"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 3754 vizualizari

 

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am facut-o.
Multumesc Flori :e delicioasa!
http://iulianaflorentina.blogspot.com/2013/04/spanakopita.html
Telemeaua in Iordania se prepara din lapte proaspat de oaie; se taie in bucati mai mici ( cca 4/8/2 cm) ,se sareaza si se fierbe; se pastreaza in cutii metalice pentru timp mai indelungat si se desareaza inainte de consumare.
In Iordania se foloseste la gatit doar uleiul de masline virgin, nerafinat si are o culoare verde-inchis.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • ulei de masline virgin
  • 1 praz mic
  • 1 ceapa marar
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 oua
  • ¼ lingurita de sare
  • piper proaspat macinat
  • o legatura marar
  • 60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Spanakopita":

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt.


Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sarea.


Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul.


Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .


Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.


Se pun in tava 6 foi unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.


Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.


Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.


Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.


Se da 40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la 180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosii ceapa verde in loc de praz

Daca ti-a placut reteta noastra ""Spanakopita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

babi5 1

20.05.2013, 10:05

Bunnnnnnnnnnn!!

marianascarlat 1

29.05.2013, 23:15

Imi place! Direct la favorite!

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 12:03

constelatia leu
babi5
mary

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu spanac şi carne tocata