Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2016 | 1692 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite" 
Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 2 oua
  • 250 g cu bere
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • faina ( cca.100 -150g , cat sa iasa o compozitie de consistenta smantanii )

Pentru umplutura:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ardei gras, roşu
  • o ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat:

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.


Se amesteca ouale cu un praf de sare, uleiul si faina.


Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.


Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).


Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.


Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.


Condimentam cu sare si piper .


Scoatem compozitia de clatite din frigider.


Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem la foc mic.


Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii.


Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula.


Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.


Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat.


Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .


 

TIPS-URI

1

Tigaia in care am copt clatitele are diametrul de 20 cm.

2

Din compozitia data obtinem 6 clatite.

3

Umplem clatitele cat inca sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

15.02.2016, 10:24

caltite gustoase si savuroase

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:54

Astea da

Ina 1

23.02.2016, 19:58

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu dovlecel si branza