Pateuri cu zacusca si usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2013 | 4879 vizualizari

 

Acest preparat este o inventie proprie insa...am innebunit pe toata lumea cu el! Un coleg de-al sotului a crezut ca se gasesc "de cumparat" si il tot roaga pe sotul meu sa-i spuna unde se gasesc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de aluat foietaj Bella (800 gr);
  • 1 borcan zacusca de vinete (400 gr) - eu am avut zacusca facuta in casa;
  • 100 gr kaizer sau slaninutza afumata;
  • 6 catei de usturoi mari;
  • 16 masline negre, fara samburi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu zacusca si usturoi:

Decongelam aluatul foietaj la temperatura camerei. 

Feliem usturoiul  si kaizerul in bucatele subtiri. Taiem in jumatate maslinele fara samburi. Fiecare foaie de aluat o impartim prin taiere, in 16 patrate egale.

Fiind doua foi in pachet, vom obtine la final 32 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem putina zacusca, 1/2 de maslina, 1 feliuta de usturoi, o bucatica de kaizer, pliem aluatul si presam cu o furculita pe margine astfel incat sa nu iasa compozitia.

Preincalzim cuptorul la 200 grade, asezam pateurile formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem la cuptor cu partea presata cu furculita spre spatele cuptorului (astfel vor capata o forma frumoasa cand se vor coace).

Le lasam la cuptor 25-30 minute pana devin rumene.  

Se servesc calde sau reci alaturi de un pahar cu bere sau lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu zacusca si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:11

Dragele mele, ma bucur ca va place! Cu atat mai mult ca e inventie proprie

COSTEO 1

05.04.2013, 23:27

very good

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biluțe din brânză cu nuci pecan și chives