Pateuri cu zacusca si usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2013 | 2378 vizualizari

 

Acest preparat este o inventie proprie insa...am innebunit pe toata lumea cu el! Un coleg de-al sotului a crezut ca se gasesc "de cumparat" si il tot roaga pe sotul meu sa-i spuna unde se gasesc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de aluat foietaj Bella (800 gr);
  • 1 borcan zacusca de vinete (400 gr) - eu am avut zacusca facuta in casa;
  • 100 gr kaizer sau slaninutza afumata;
  • 6 catei de usturoi mari;
  • 16 masline negre, fara samburi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu zacusca si usturoi:

Decongelam aluatul foietaj la temperatura camerei.


Feliem usturoiul si kaizerul in bucatele subtiri. Taiem in jumatate maslinele fara samburi. Fiecare foaie de aluat o impartim prin taiere, in 16 patrate egale.


Fiind doua foi in pachet, vom obtine la final 32 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem putina zacusca, 1/2 de maslina, 1 feliuta de usturoi, o bucatica de kaizer, pliem aluatul si presam cu o furculita pe margine astfel incat sa nu iasa compozitia.


Preincalzim cuptorul la 200 grade, asezam pateurile formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem la cuptor cu partea presata cu furculita spre spatele cuptorului (astfel vor capata o forma frumoasa cand se vor coace).


Le lasam la cuptor 25-30 minute pana devin rumene.


Se servesc calde sau reci alaturi de un pahar cu bere sau lapte batut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu zacusca si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:11

Dragele mele, ma bucur ca va place! Cu atat mai mult ca e inventie proprie

COSTEO 1

05.04.2013, 23:27

very good

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini rulouri din piept de pui si cartofi acordeon