Aluat fraged pentru tarte aperitiv

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 19845 vizualizari

 

Reteta preluata de la Violeta Postolache, careia-i multumesc :-*
Se obtin cosulete fragede si aerate ce se pot umple cu orice combinatii de creme/salate pentru aperitive.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 50 ml apa foarte rece
  • un ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged pentru tarte aperitiv:

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat. 

Obtinem o bila de aluat pe care o pastram cel putin o ora in frigider.

Scoatem aluatul si pe masa infainata il intindem intr-o foaie, nu foarte subtire.

Decupam aluatul in cercuri sau ne folosim de marginea formelor de tarta . Asezam fiecare cerc/ floare de aluat direct in forma de tarta. Presam cu degetele toata suprafata pentru a lua forma tavitelor de tarta.

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt ( partea asta am uitat s-o fac, dar m-am descurcat cu ele si umflate :))  ). 

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 minute, pana devin usor aurii si se desprind foarte usor de peretii formelor. 

Le lasam sa se raceasca cu fata in jos ca sa isi pastreze forma.

Cand s-au racit complet, le putem umple cu diverse creme/salate.

TIPS-URI

1

Nu vom unge formele cu grasime, intrucat aluatul contine destul unt cat sa nu se lipeasca de peretii acestora.

2

Violeta spune ca putem pastra cosuletele la congelator chiar si o luna, eu le-am umplut in aceeasi zi pe toate :)

3

Am postat o poza cu tarta in sectiune, pentru a se observa straturile aerate din aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged pentru tarte aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza