Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Nu puteau trece sarbatorile, fara rulada de carne. De data aceasta am ales sa folosesc carnati picanti , iar ca liant, pe langa ou, cascavalul.
Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de snitele.
Feliem sunca si ardeiul gras in batoane subtiri si lungi. Ciupercile se spala intr-o strecuratoare si se scurg bine de apa, in pumni.
Condimentam carnea batuta, cu sare si piper.
Pe mijlocul bucatilor de muschi asezam feliile de sunca, ardei gras, ciuperci , 1-2 carnati , iar la final un strat de cascaval ras pe razatoarea mare.
Separat batem doua oua cu putina sare si amestec de legume uscate . Din aceasta compozitie imprastiem cu lingura pe suprafata amestecului de carne si legume, apoi rulam capetele muschiului spre interior, incercand sa obtinem o rulada.
Daca bucata de carne nu este suficient de mare pentru a fi rulata si legata, va puteti ajuta de scobitori, pentru fixarea marginilor, astfel incat sa nu curga umplutura cand coacem rulada. Eu am legat ruladele si cu snur de silicon ( achizitionat, evident, din camara bucatarasului ;;) ).
Am pus rulada intr-o tava cu ulei si o ceasca cu apa si am dat-o la cuptor , pentru cca 70 minute la foc mic, timp in care am intors-o pe toate partile si am completat la nevoie, lichidul in care s-a rumenit, cu apa clocotita.
Cand s-a rumenit, am oprit focul , am scos scobitorile si snururile de silicom si am lasat-o sa se raceasca. Am feliat-o rece.
Amestecul din umplutura a fost suficient de suculent , incat rulada sa nu fie fada, uscata, iar aromele s-au completat excelent!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult