Rulada de carne, cu legume si cascaval

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 13494 vizualizari

 

Nu puteau trece sarbatorile, fara rulada de carne. De data aceasta am ales sa folosesc carnati picanti , iar ca liant, pe langa ou, cascavalul.

 

INGREDIENTE

  • o bucata zdravana de muschi de porc ( cca 1,5 kg. )
  • 6 carnati subtiri, picanti
  • 150 g sunca Mozaic
  • 2 conserve de ciuperci
  • 2 ardei grasi , rosii
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • legume uscate
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne, cu legume si cascaval:

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de snitele.

Feliem sunca si ardeiul gras in  batoane subtiri si lungi.  Ciupercile se spala intr-o strecuratoare si se scurg bine de apa, in pumni.

Condimentam carnea batuta, cu sare si piper.

Pe mijlocul bucatilor de muschi asezam feliile de sunca, ardei gras, ciuperci , 1-2 carnati , iar la final un strat de cascaval ras pe razatoarea mare.

Separat batem doua oua cu putina sare si amestec de legume uscate . Din aceasta compozitie imprastiem cu lingura pe suprafata amestecului de carne si legume, apoi rulam capetele muschiului spre interior, incercand sa obtinem o rulada.

Daca bucata de carne nu este suficient de mare pentru a fi rulata si legata, va puteti ajuta de scobitori, pentru fixarea marginilor, astfel incat sa nu curga umplutura cand coacem rulada. Eu am legat ruladele si cu snur de silicon ( achizitionat, evident, din camara bucatarasului ;;)  ).

Am pus rulada intr-o tava cu ulei si o ceasca cu apa si am dat-o la  cuptor , pentru cca 70 minute  la foc mic, timp in care am intors-o pe toate partile si am completat la nevoie, lichidul in care s-a rumenit, cu apa clocotita.  

Cand s-a rumenit, am oprit focul , am scos scobitorile si snururile de silicom si am lasat-o sa se raceasca. Am feliat-o rece.

Amestecul din umplutura a fost suficient de suculent , incat rulada sa nu fie fada, uscata, iar aromele s-au completat excelent!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de carne, cu legume si cascaval-0
Rulada de carne, cu legume si cascaval-1
Rulada de carne, cu legume si cascaval-2
Rulada de carne, cu legume si cascaval-3
Rulada de carne, cu legume si cascaval-4
Rulada de carne, cu legume si cascaval-5
Rulada de carne, cu legume si cascaval-6
Rulada de carne, cu legume si cascaval-7
Rulada de carne, cu legume si cascaval-8
Rulada de carne, cu legume si cascaval-9
Rulada de carne, cu legume si cascaval-10
Rulada de carne, cu legume si cascaval-11
Rulada de carne, cu legume si cascaval-12
Rulada de carne, cu legume si cascaval-13

COMENTARII (28)

diaconta

diaconta 1

05.01.2014, 20:20

foarte mult imi plac ruladele astea,frumoase si foarte gustoase

anca_rm

anca_rm 1

06.01.2014, 14:26

ce bine arata , super

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

09.01.2014, 09:27

apetisanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!