Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 6042 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru banuti:

  • 120 gr faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • un praf de sare

Pasta de avocado:

  • un avocado copt
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri cu maioneza

Pentru decor:

  • somon afumat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat:

Banutii de aluat:

Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul dospit. 

Pornim Panini Maker si formam pe plita incinsa banuti de aluat, folosindu-ne de un posh. Punem capacul si coacem pana ce banutii devin aurii pe ambele parti ( dureaza cca. 20-30 secunde ).

Pasta de avocado:

Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele si indepartam coaja. 

Tocam marunt miezul si-l punem in blender impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie si maioneza. Pornim blenderul si pasam pana obtinem o pasta omogena.

Ajutandu-ne de un posh cu varf stea, decoram cu aceasta crema miniclatitele, iar in varf punem bucati de somon afumat. 

TIPS-URI

1

Cantitatea de pasta de avocado ajunge pentru a umple cca 8-10 banuti. Restul banutilor i-am umplut cu alte creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri Caprese