Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2017 | 1754 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru banuti:

  • 120 gr faina
  • 120 ml lapte
  • 2 oua
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 g unt topit
  • un praf de sare

Pasta de avocado:

  • un avocado copt
  • o lingura ulei de masline
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri cu maioneza

Pentru decor:

  • somon afumat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat:

Banutii de aluat:


Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30 minute, la loc cald.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in aluatul dospit.


Pornim Panini Maker si formam pe plita incinsa banuti de aluat, folosindu-ne de un posh. Punem capacul si coacem pana ce banutii devin aurii pe ambele parti ( dureaza cca. 20-30 secunde ).


Pasta de avocado:


Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele si indepartam coaja.


Tocam marunt miezul si-l punem in blender impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie si maioneza. Pornim blenderul si pasam pana obtinem o pasta omogena.


Ajutandu-ne de un posh cu varf stea, decoram cu aceasta crema miniclatitele, iar in varf punem bucati de somon afumat.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de pasta de avocado ajunge pentru a umple cca 8-10 banuti. Restul banutilor i-am umplut cu alte creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu pasta de avocado si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Geanina87 1

02.01.2017, 09:16

miki_a 1

03.01.2017, 19:57

RuxyRux 1

07.01.2017, 12:54

Deliciu si eu fac in fiecare an

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv