Rata cu portocale

de epurasha2bb in Rata, 5 Iul 2010 | 9595 vizualizari

 

de fapt e un ratoi :)

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare de rata
  • 1 ceapa
  • 1 portocala
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • unt  aprox 100 g
  • 1 frunza de dafin
  • ulei
  • zeama de la o jumatate de portocala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent.


Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana a devenit sticloasa si apoi am adaugat intai zeama de portocala si apoi pe rand frunza de dafin si ultima data vinul alb.


Am taiat portocala in felii si le-am caramelizat putin in tigaie. le-am asezat in vas alaturi de copanele de rata si apoi am turnat sosul de ceapa , unt, zema de portocala si vin peste ele.Am introdus vasul la cuptor si din cand in cand am daugat cate un polonic de zeama in care a fiert carnea. Se continua asa cam 2 ore si ceva in functie si de cuptor , al meu e din cel obisnuit cu gaz.Cand se fragezeste carnea si furculita intra usor se serveste cu feliile de portocla alaturi si o movilita de orez alaturi daca va place.

 

TIPS-URI

1

ideral e sa aveti ratusca tanara si frageda atunci nu mai trebuie fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

11.12.2013, 14:43

Geanina87 1

11.12.2013, 17:00

cat de bine arata

mihaelam90 1

11.12.2013, 22:28

O bunatateeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Rata [ ratza] a la Jamie