Rata pe varza

de Dana_Retetegg in Rata, 30 Noi 2012 | 4277 vizualizari

 

O reteta cu adevarat savuroasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mici (sau una mai mare),
  • 1 ceapa mare,
  • boia dulce,
  • boabe piper,
  • foi dafin,
  • bulion de rosii,
  • suc de rosii,
  • 2 pulpe de rata,
  • 100 ml vin rosu,
  • 100 ml de ulei,
  • marar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • sare de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin.


Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar).


Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a evaporat aproape complet.


Apoi am adaugat bulionul si sarea de lamaie.(Noua nu ne place varza dulce asa ca o acrim, voi o pregatiti cum va place).


Am pus la final marar tocat.


Pulpele de rata (rata crescuta la tara) le-am pus la fiert in apa cu boabe de piper si foi de dafin aprox 1 ora si jumatate.


Le-am scurs apoi bine de apa si le-am pus la prajit in ulei.


Am adaugat peste ele vinul rosu (tot vin de la tara), sare si boia.


Am lasat sa se gateasca innabusit cateva minute, apoi am luat capacul si am lasat sa se rumeneasca putin.


Intr-o tava am asezat varza, apoi deasupra ei pulpele de rata.


Am pus deasupra suc de rosii, marar si foi de dafin.


Am pus tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Dana_Retetegg 1

30.11.2012, 21:26

multumesc

deyutzky 1

02.12.2012, 10:23

Dana_Retetegg 1

02.12.2012, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata