Rata pe varza

de Dana_Retetegg in Rata, 30 Noi 2012 | 4083 vizualizari

 

O reteta cu adevarat savuroasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze mici (sau una mai mare),
  • 1 ceapa mare,
  • boia dulce,
  • boabe piper,
  • foi dafin,
  • bulion de rosii,
  • suc de rosii,
  • 2 pulpe de rata,
  • 100 ml vin rosu,
  • 100 ml de ulei,
  • marar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • sare de lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin.

Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar).

Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a evaporat aproape complet.

Apoi am adaugat bulionul si sarea de lamaie.(Noua nu ne place varza dulce asa ca o acrim, voi o pregatiti cum va place).

Am pus la final marar tocat.

Pulpele de rata (rata crescuta la tara) le-am pus la fiert in apa cu boabe de piper si foi de dafin aprox 1 ora si jumatate.

Le-am scurs apoi bine de apa si le-am pus la prajit in ulei. 

Am adaugat peste ele vinul rosu (tot vin de la tara), sare si boia. 

Am lasat sa se gateasca innabusit cateva minute, apoi am luat capacul si am lasat sa se rumeneasca putin.

Intr-o tava am asezat varza, apoi deasupra ei pulpele de rata.

Am pus deasupra suc de rosii, marar si foi de dafin.

Am pus tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rata pe varza-0
Rata pe varza-1
Rata pe varza-2
Rata pe varza-3

COMENTARII (35)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

30.11.2012, 21:26

multumesc

deyutzky

deyutzky 1

02.12.2012, 10:23

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

02.12.2012, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!