Pulpe de rata pe varza

de laylalala in Rata, 1 Ian 2012 | 6078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de rata intregi
  • sare&piper, dupa gust
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr unt, topit
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 500 gr varza rosie + 500 gr varza alba, tocata marunt
  • 1 lingura otet de mere
  • sucul de la 1 portocala
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura gem de afine

Sos

  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 400 ml supa de pui
  • 100 ml vin rosu
  •  50 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata pe varza:

1. Incinge cuptorul la 180°C. Inainte cu 24 ore de a gati pulpele, freaca pulpele cu multa sare si putin piper, acopera-le si lasa-le in frigider pana a doua zi. A doua zi ia din sarea de pe pulpe si lasa-le deoparte.


2. Amesteca varza cu cimbru, sare&piper, ceapa, otetul de mere, sucul de portocala, stafide, gemul de afine si 100 gr unt topit. Aseaza acest amestec intr-o tava de copt. Apoi aseaza pulpele de rata pe varza si frunzele de dafin. Toarna peste pulpe restul de unt topit si da la copt 1h 30 minute, intorcand pulpele din cand in cand.


3. Pentru sos, caleste ceapa in unt. Adauga faina si amesteca 2 minute apoi adauga supa si amesteca bine cu telul pentru a nu se face cocoloase. Adauga vinul si smantana si lasa sosul pe foc pana fierbe si se ingroasa usor.


4. Serveste pulpele cu varza, sos si cartofi piure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

02.01.2012, 20:23

arata tare bine

mamaieelena 1

04.01.2012, 09:22

super

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:35

foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza