Pulpe de rata caramelizate

de Catalina L in Rata, 25 Mai 2018 | 2797 vizualizari

 

Va propun o reteta tipic chinezeasca- rată caramelizată.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/pulpe-de-rata-caramelizate.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • 100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata caramelizate:

Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.

Adaugati piper proaspat macinat.

Puneti pulpele  intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta.

Intoarceti-le dupa 30 de minute si etalati din nou sosul bine peste ele.

Puneti sare, piper si dati la cuptorul incalzit la

180°C timp de 40 minute.

Intoarceti-le de 2-3 ori si arozati-le in mod regulat.

Dupa 40 minute, am acoperit cu o foaie de aluminium si lasat inca 25 minute.

Indepartati foaia de aluminium, arozati generos pulpele cu sos si presarati seminte de susan deasupra.

Dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

Scoateti pulpele si degresati sosul (grasimea este la suprafata, usor de indepartat).

Este gata, puteti servi si aroza cu sosul degresat.

Le-am servit cu orez cantonez de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de ratoi cu legume haiducesti