Jumăruțe de rață in sos de ceapă

de mirela0911 in Rata, 25 Noi 2014 | 2537 vizualizari

 

Este un fel de mâncare ce îmi amintește de anii copilăriei petrecuți la bunici. O dată la câțiva ani merge, așa de poftă!

 

INGREDIENTE

  • 700 g grasime de rață
  • 1 ceapă mare (sau 2 potrivite)
  • 2-3 lg ulei
  • puțină untură
  • 1 lgt pastă de ardei
  • șir de la mămăligă
  • piper, sare (dacă mai este cazul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumăruțe de rață in sos de ceapă:

Se ia grasimea de la rață (de curte sa fie rața), se taie bucățele de vreo 2 cm si se pun intr-o craticioara la foc potrivit. Se amestecă continuu până se topește grăsimea iar acestea innoata în untură și se fac micuțe. Se dă focul mic și se lasă să se rumenească ușor și să devină crocante. Când sunt gata, se iau de pe foc și se scot pe o farfurie cu ajutorul spumierei.


Se curăță ceapa și se taie mai mare. Într-o cratiță se pune uleiul cu puțină untură să se încingă, apoi se adaugă ceapa. Se lasă la prăjit până se inmoaie, devine sticloasa. Se pune pasta de ardei, șirul de la mămăligă, se mai amestecă puțin, apoi se stinge focul. Se condimentează cu piper și eventual sare dacă mai este cazul (pasta de ardei fiind sărată).


Înainte de servire, se pun jumăruțele în sos, se amestecă puțin după care se servește alături de mămăligă și murături. Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Jumăruțele se pot servi și ca atare presărate cu puțină sare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumăruțe de rață in sos de ceapă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

26.11.2014, 09:04

Bune!

mirela0911 1

26.11.2014, 15:02

Multumesc!

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc