Conopida gratinata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2012 | 4370 vizualizari

 

O reteta preluata de pe bucataras.ro. Desi Mutulica n-a fost incantat, mie mi-a placut mult! :))

 

INGREDIENTE

  • o conopida potrivit de mare
  • 150 g. kaizer afumat
  • 3 oua
  • o cescuta cu lapte
  • 100 g telemea de oaie
  • o cescuta cu smantana
  • 3-4 linguri cu pesmet
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 50 grame unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Desfacem buchetele mici de conopida pe care le spalam si le fierbem in apa cu sare, apoi scurgem apa.


Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele. Adaugam sare , piper si o parte din mararul verde, tocat .


Feliem marunt kaizerul afumat .


Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam buchetele de conopida fierta, alternand cu bucati de kaizer afumat. Peste conopida presaram 3-4 linguri cu pesmet, apoi turnam pe toata suprafata amestecul de ou , condimente si verdeata.


Deasupra razuim telemea de oaie si presaram restul de marar si 2-3 linguri cu smantana.


Dam tava la cuptor si lasam sa se rumeneasca totul la foc mic, pentru cca 30- 40 minute.


Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de o muratura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

09.11.2012, 22:20

N-am mancat niciodata, asa ca trebuie sa fac!!!

Dana_Retetegg 1

13.11.2012, 14:13

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata