Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2015 | 6622 vizualizari

 

Grozav de buna :X 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • -130g unt
  • -1 ou
  • -1/2 lingurite cu sare
  • - 250-300 g faina ( cantitatea depinde de marimea oului, dar si de calitatea fainii )
  • -o lingurita plina cu amoniac
  • -o lingura cu zeama de lamaie/ otet
  • - inca 1 ou pentru uns tarta

Umplutura:

  • -200 g mix ciuperci uscate de padure
  • -o ceapa
  • -1 fir de praz ( de grosimea unui deget )
  • -200 g fagaras ( sau separat branza de vaci si 1-2 linguri smantana )
  • -150 g telemea de vaca
  • -o legatura de marar
  • -sare/ delikat
  • -piper
  • -2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure:

Pregatim intai aluatul:

Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie sau otet, apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma.  Daca este lipicios, mai adaugam putina faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:

Ciupercile de padure le vom hidrata prin fierbere 10 minute in apa  cu sare, apoi scurgem bine toata apa presand ciupercile in maini. 

Tocam ceapa cubulete, iar prazul rondele. Presaram putina sare sau delikat si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei. 

Cand ceapa si prazul sunt calite le amestecam cu ciupercile bine scurse, branza de vaci, smantana, telemeaua maruntita si mararul tocat. La final adaugam ouale batute si putin piper. 

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta , astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. ( Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina )

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.

Turnam compozitia de umplutura si o nivelam pe toata suprafata tartei. 

Daca avem aluat suficient, pastram o bucata  din care vom taia fasii inguste si vom face un grilaj pe suprafata tartei .

Ungem tarta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.

Este delicioasa atat calda, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

09.12.2015, 22:19

Ina 1

10.12.2015, 15:45

Ups! 28 cm. are tava, Ela
Va multumesc!

Ela68 1

18.01.2016, 12:06

am s-o fac si eu, arata nemaipomenit, e chiar pe gustul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de cascaval