Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Noi 2015 | 1540 vizualizari

 

Grozav de buna :X 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • -130g unt
  • -1 ou
  • -1/2 lingurite cu sare
  • - 250-300 g faina ( cantitatea depinde de marimea oului, dar si de calitatea fainii )
  • -o lingurita plina cu amoniac
  • -o lingura cu zeama de lamaie/ otet
  • - inca 1 ou pentru uns tarta

Umplutura:

  • -200 g mix ciuperci uscate de padure
  • -o ceapa
  • -1 fir de praz ( de grosimea unui deget )
  • -200 g fagaras ( sau separat branza de vaci si 1-2 linguri smantana )
  • -150 g telemea de vaca
  • -o legatura de marar
  • -sare/ delikat
  • -piper
  • -2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure:

Pregatim intai aluatul:


Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie sau otet, apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:


Ciupercile de padure le vom hidrata prin fierbere 10 minute in apa cu sare, apoi scurgem bine toata apa presand ciupercile in maini.


Tocam ceapa cubulete, iar prazul rondele. Presaram putina sare sau delikat si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.


Cand ceapa si prazul sunt calite le amestecam cu ciupercile bine scurse, branza de vaci, smantana, telemeaua maruntita si mararul tocat. La final adaugam ouale batute si putin piper.


Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta , astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. ( Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina )


Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.


Turnam compozitia de umplutura si o nivelam pe toata suprafata tartei.


Daca avem aluat suficient, pastram o bucata din care vom taia fasii inguste si vom face un grilaj pe suprafata tartei .


Ungem tarta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.


Este delicioasa atat calda, dar si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

09.12.2015, 22:19

Ina 1

10.12.2015, 15:45

Ups! 28 cm. are tava, Ela
Va multumesc!

Ela68 1

18.01.2016, 12:06

am s-o fac si eu, arata nemaipomenit, e chiar pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu sunca si ardei la Multicooker