Piftie combinata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 2195 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem probleme ... ) .

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la o pasare de curte ( evident, eu am folosit de cocoş :))) )
  • 12 picioare de pasare de curte ( am avut de unde, ca am taiat in ultima luna mai mult de 20 de cocosi :)) )
  • 1 picior de porc
  • o ureche de porc fiarta si afumata
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie combinata:

In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea.


Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul incepe sa suiere. Oprim focul, lasam 30 minute sa scada total presiunea din vas, apoi deschidem capacul si scoatem intr-un alt vas carnea si legumele, sa se racoreasca.


Cat timp se raceste carnea, curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam in zeama de piftie . Gustam zeama si potrivim gustul de sare, iar daca e cazul, mai adaugam usturoi.


Cand temperatura permite, curatam carnea de pe oase si o portionam in bucati potrivite.


Strecuram zeama de piftie si adunam bine grasimea care se ridica la suprafata.


Morcovul fiert il taiem rondele .


In castronele sau vase suficient de adanci , asezam bucatile de carne de pasare, dar si bucati de ureche de porc afumata. Acoperim cu zeama si decoram cu rondele de morcovi si frunze de patrunjel verde.


Dam vasele la rece 3-4 ore, pana ce piftia se incheaga bine si nu curge daca intoarcem vasul .


Se poate servi presarata cu boia de ardei ( am vazut pe site modul asta de servire si a fost prima data cand am incercat combinatia, dar mi-a placut :)) )


Partea cu mamaliga n-o incerc, noi tot cu paine mancam piftia :))))

 

TIPS-URI

1

Picioarele de pasare ajuta foarte mult la inchegarea piftiei, avand multa gelatina. Dupa fierbere nu mai avem ce face cu ele in piftie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simona72 1

04.01.2015, 09:03

Imi place piftia, noi le zicem racituri

Cris2711 1

04.01.2015, 16:54

vdaiana 1

04.01.2015, 21:39

Ioooi ce ma bucur ca am gasit o versiune de piftie cu fierbere in oala sub presiune (kukta)! Mersi pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!