Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya in Slow Cooker, 21 Mai 2019 | 2874 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 1-2 rasol de porc afumat
  • 4 catei usturoi
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1-1,5 litri apa
  • Penru ornat
  • 3-4 felii de parizer de porc
  • masline fara samburi
  • salata sau verdeata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l:

Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.

Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent.

Se seteaza pe functia High pentru 7 ore. 

Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care  apare.

Dupa ce timpul a expirat, deconectam aparatul.

Scoatem carnea intr-un vas, iar zeama rezultata o transferam intr-o oala.

Lasam zeama sa raceasca bine, iar carnea o desfacem de pe oase.

Cand s-a racit bine zeama, cu o lingura, inlaturam grasimea care s-a ridicat la suprafata.

Punem oala  pe foc si cand doar s-a incalzit usor fara sa o aducem la punctul de fierbere, oprim flacara si adaugam usturoiul zdrobit, potrivim de sare si piper, lasam 20 minute.

Strecuram continutul, adaugam carnea desfacuta si taiata bucati mici.

Pregatim un pet de apa  l,5 l , taiem fundul cu un cutit, apoi, folosindu-ne de un borcan cu gura larga pe post de suport, intoarcem petul cu varful in jos (avand grija sa fie bine infiletat capacul) umplem cu zeama si carnea din oala, acoperim cu o farfurioara  sau capac si dam la rece.

A doua zi scoatem petul pe un fund de lemn, cu un cutit bine ascutit taiem varful sticlei, apoi cu ajutoarul unui foarfece de bucatarie  taiem pe lungime, incepand de la fundul spetului pana la varf. Scoatem cu grija ramanad racitura in forma petului.

Feliile de parizer le decupam in forma de rat si urechi si codita,  le atasam cu ajutorul scobitorilor, dandu-i forma de purcel. Din rondelele de masline facem ochii.

Se asaza racitura pe un pat de salata sau verdeata. Se da la rece pana se serveste masa.

 

 


TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean

2

Se serveste cu mamaliga calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu rozmarin si cartofi la slow cooker Crock-Pot