Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya in Slow Cooker, 21 Mai 2019 | 339 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 1-2 rasol de porc afumat
  • 4 catei usturoi
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1-1,5 litri apa
  • Penru ornat
  • 3-4 felii de parizer de porc
  • masline fara samburi
  • salata sau verdeata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l:

Spalam rasolul si-l punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital.


Adaugam apa si o lingura rasa sare si-l conectam aparatul la sursa de curent.


Se seteaza pe functia High pentru 7 ore.


Intre timp avem grija sa inlaturam orice spuma care apare.


Dupa ce timpul a expirat, deconectam aparatul.


Scoatem carnea intr-un vas, iar zeama rezultata o transferam intr-o oala.


Lasam zeama sa raceasca bine, iar carnea o desfacem de pe oase.


Cand s-a racit bine zeama, cu o lingura, inlaturam grasimea care s-a ridicat la suprafata.


Punem oala pe foc si cand doar s-a incalzit usor fara sa o aducem la punctul de fierbere, oprim flacara si adaugam usturoiul zdrobit, potrivim de sare si piper, lasam 20 minute.


Strecuram continutul, adaugam carnea desfacuta si taiata bucati mici.


Pregatim un pet de apa l,5 l , taiem fundul cu un cutit, apoi, folosindu-ne de un borcan cu gura larga pe post de suport, intoarcem petul cu varful in jos (avand grija sa fie bine infiletat capacul) umplem cu zeama si carnea din oala, acoperim cu o farfurioara sau capac si dam la rece.


A doua zi scoatem petul pe un fund de lemn, cu un cutit bine ascutit taiem varful sticlei, apoi cu ajutoarul unui foarfece de bucatarie taiem pe lungime, incepand de la fundul spetului pana la varf. Scoatem cu grija ramanad racitura in forma petului.


Feliile de parizer le decupam in forma de rat si urechi si codita, le atasam cu ajutorul scobitorilor, dandu-i forma de purcel. Din rondelele de masline facem ochii.


Se asaza racitura pe un pat de salata sau verdeata. Se da la rece pana se serveste masa.







 

TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de sfecla rosie si hrean

2

Se serveste cu mamaliga calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

23.05.2019, 20:25

Ce bine arata!

Panacris 1

24.05.2019, 08:06

oanapl 1

05.06.2019, 10:26

Ce simpatic e purcelusul tau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghebe la slow cooker Crock-Pot