Ardei copt pentru iarna

de Ina in Conserve, 26 Sep 2010 | 36251 vizualizari

 

Azi am plans vreo 3 ore si jumatate :D. Nu, nu m-a suparat nimeni, dar am stat in fum ca sa coc 33 kg de ardei capia .... cu atat mi-a venit ieri sotul de la piatza... :P. Si cum jarul era taman' bun pentru o friptura, iar ardeiul copt trebuia sa stea 20 - 30 minute la 'nadushit, am trantit repede pe gratar niste pastrama de oaie si o bucata de burta de porc, asa incat am avut un pranz la "botul calului" , alaturi de un "sec de Murfatlar" ;)

 

INGREDIENTE

  • surcele pentru foc  ( doar lemn, nu mangal )
  • un gratar 
  • ardei ( cati ai, eu am avut 33 kg :)))  )
  • pungi de 1,5-2 kg 
  • un congelator functionabil :P
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt pentru iarna:

     Dupa ce Costel mi-a facut surcele, le-am pus partial in cutia de gratar si le-am dat foc. Cand s-au aranjat in cutie, am pus gratarul deasupra si am inceput aventura: am copt la flacara  ( nu la jar ) toti ardeii, luandu-i cand se coceau si punandu-i intr-o oala acoperita cu capac. Pastrarea in vas acoperit ajuta la curatarea rapida a ardeiului, coaja se va desprinde mult mai bine.  

       Dupa ce ardeiul a stat cca 20-30 minute acoperit, incepem curatarea cojii si inlaturarea cotorului, spaland mana, din cand in cand, intr-un vas cu apa. Nu spalam  si ardeiul, ci doar mana cu care-l curatam. 

       Ardeiul curatat  se pune in pungute ( cat dorim sa servim la o masa ) si se pastreaza la congelator chiar si doi ani ( eu mai am vreo 3 pungi de anul trecut, care s-au pastrat foarte bine ).

     PS.  La curatat m-a ajutat si Costel, care de la primul ardei si-a dat seama ca  asta  " nu-i o meserie pentru el :)):)) Eu curatam 3-4, el abia unul =)). Dupa prima oala ( ca am avut 3 ) a zis ca a ajutat suficient si a plecat :P =)) . Am terminat eu , ajutata mult  de soacra-mea ;)

TIPS-URI

1

Ca si vinetele, ardeiul se coace foarte bine la flacara, nu la jar

2

Pentru a usura curatarea, pune-l intr-un vas cu capac imediat cand il iei de pe gratar 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarhon in otet