Reteta de ardei cu vinete la borcan

de georgianaemilia92 in Conserve, 28 Iul 2023 | 4429 vizualizari

 

In aceasta perioada, legumele sunt numai bune de conservat. Raman fidela retelor rapide si sanatoase, iar aceasta combinatie de vinete si ardei este potrivita atat pentru sezonul cald, cat si cel rece. Se poate servi atat ca garnitura cat si in varianta simpla.
Pentru Reteta de ardei cu vinete la borcan sunt necesare urmatoarele ingrediente: vinete, ardei capia, otet, ulei, sare, piper si zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de ardei cu vinete la borcan
  • 5 kg vinete
  • 7 kg ardei capia
  • 3 cani otet
  • 2 cani ulei
  • 1-2 linguri sare
  • Piper boabe
  • 500 grame zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ardei cu vinete la borcan:

 Iata cum se prepara Reteta de ardei cu vinete la borcan

Vinetele le taiem rondele, usor mai groase, dupa care se prajesc in ulei (se rumenesc putin).

Amestecam intr-o oala 3 cani de otet, 2 cani de ulei, 1 jumatate kg zahar, 1-2  linguri de sare (dupa gust) si piper boabe. Cantitatea aceasta se pune pe foc la fiert.

Cand da in clocot, se adauga ardeiul taiat pe lung si se baga in compozitie pana se inmoaie. Se lasa la scurs.

 Intr-un borcan punem un catel de usturoi, apoi un strat de ardei, unul de vinete si tot asa, pana se umple borcanul. Peste aceasta compozitie punem zeama din oala in care a fost ardeiul.

Vezi si reteta de Salata de dovlecei la borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ardei cu vinete la borcan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari la otet