Ardei prăjiți -pentru iarnă

de Bunica in Conserve, 15 Aug 2015 | 6812 vizualizari

 

Am primit ardei gras și kapia de la o cunostință ,care are o grădină mare și frumoasă.Primul gând a fost să-l coc pentru iarnă,dar fiind foarte gustos, gândul m-a dus cu ani în urmă,mama soțului meu ne aștepta sâmbătă seară cu pui fript și ardei prăjit.Ehhhhhhhhhh.ce vremuri!Gata cu vorbăria !Vă spun că sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei gras sau kapia
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 6 cătei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei prăjiți -pentru iarnă:

Spală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie.


Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul .


Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit.


Îi întorci pe toate prțile încât să fie prăjiti uniform.


După prăjire,ardeii se scot intr-o cratiță acoperită cu un capac.


Se lasă la răcit ,ca să-i putem curăța.


Cât timp se răcesc ardeii curăță usturoiulși prepară un mujdei mai concentrat.


Curăță ardeii de coajă și lasă-i să se racească bine în mujdei.



Cănd s-au răcit bine se scot din vasul cu mujdei si se porționează punându-se în pungi .


La cogelator cu pungile pentru o minunată salată la iarnă:

 

TIPS-URI

1

Atenție!Când se prăjesc sar sptropi de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei prăjiți -pentru iarnă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:36

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:08

nuky 1

31.08.2015, 12:33

Exact asa pastrez si eu ardeiul copt pt iarna de ani de zile si stau minunat.Violeta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcan pentru iarna