Ardei prăjiți -pentru iarnă

de Bunica in Conserve, 15 Aug 2015 | 10826 vizualizari

 

Am primit ardei gras și kapia de la o cunostință ,care are o grădină mare și frumoasă.Primul gând a fost să-l coc pentru iarnă,dar fiind foarte gustos, gândul m-a dus cu ani în urmă,mama soțului meu ne aștepta sâmbătă seară cu pui fript și ardei prăjit.Ehhhhhhhhhh.ce vremuri!Gata cu vorbăria !Vă spun că sunt deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei gras sau kapia
  • 200 ml ulei pentru prăjit
  • 6 cătei usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei prăjiți -pentru iarnă:

Spală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie.


Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul .


Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit.


Îi întorci pe toate prțile încât să fie prăjiti uniform.


După prăjire,ardeii se scot intr-o cratiță acoperită cu un capac.


Se lasă la răcit ,ca să-i putem curăța.


Cât timp se răcesc ardeii curăță usturoiulși prepară un mujdei mai concentrat.


Curăță ardeii de coajă și lasă-i să se racească bine în mujdei.



Cănd s-au răcit bine se scot din vasul cu mujdei si se porționează punându-se în pungi .


La cogelator cu pungile pentru o minunată salată la iarnă:

TIPS-URI

1

Atenție!Când se prăjesc sar sptropi de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei prăjiți -pentru iarnă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:36

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:08

nuky 1

31.08.2015, 12:33

Exact asa pastrez si eu ardeiul copt pt iarna de ani de zile si stau minunat.Violeta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcan pentru iarna