Rosii galbene uscate in ulei de nuca

de alice_ciobanu in Conserve, 26 Oct 2012 | 1259 vizualizari

 

Imi plac mult rosiile astea galbene. Mai ales astea cu forma de para, mici si super gustoase: Yellow Pearshaped. Anul asta productia de rosioare din astea a fost mult superioara celorlate soiuri de rosii, asa incat am avut sa pun extrem de multe in sucul de rosii, motiv pentru care nu a mai iesit atat de rosu cum il stiti, ci mai portocaliu, o sa vedeti curand :P si am pus si la uscat.

 

INGREDIENTE

  •  rosii  galbene tip para
  • sare de mare
  • busuioc uscat
  • ulei de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii galbene uscate in ulei de nuca:

Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o hartie de copt intr-o tava de aragaz, le presarati cu sare de mare si busuioc uscat... dati foc mic mic cat mai mic, usa cuptorului intredeschisa si ...cateva ore bune zac in caldura pana ce    Apoi le asezati frumusel in borcanase unele peste altele, turnati ulei si inchideti ermetic, pastrand la rece.

Eu le-am pus in ulei de nuca, pentru o savoare deosebita si pentru a le pune intr-un foietaj cu .... nu va dezvalui cu ce....  surprize, surprize! li se duce toata seva. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii galbene uscate in ulei de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rosii galbene uscate in ulei de nuca-0
Rosii galbene uscate in ulei de nuca-1

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

26.10.2012, 11:45

Panacris

Panacris 1

26.10.2012, 13:15

Cred ca rosiile astea au o aroma deosebita

adry88

adry88 1

26.10.2012, 13:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!