Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

de simona72 in Piine, 24 Apr 2015 | 1459 vizualizari

 

Cu o parte din ouale ramase de la Sarbatorile Pascale am facut si acesata painica care a mers de minune la micul dejun, dar si pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri de ou fierte, zdrobite cu furculita
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 3-4 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii deshidratate
  • 520 g faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata, zdrobita
  • Umplutura:
  • 5-6 oua fierte
  • 6-7 rosii deshidratate
  • 6 bastonase de cascaval
  • pentru uns
  • 1 galbenus
  • chimen sare grunjoasa de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.


Am intins aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. Am curatat ouale fierte si le-am taiat in jumatati. Rosiile de la borcan le-am taiat in sferturi. Pe una din laturile aluatului am pus cateva jumatati de ou, paralel am pus rosii taiate, am facut sul aluatul, cu ouale si rosiile in mijloc, am mai pus un alt rand de jumatati de ou, bastonase de cascaval, am rulat aluatul pana la capat.


Am pus totul intr-o tava de chec unsa cu putin ulei. Am uns painea cu galbenus de ou, am presarat chimen si sare grunjoasa de mare. Am lasat painea sa creasca 15 mionute si am copt-o la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.


Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

aluatul de paine a avut o culoare galbena datorita galbenusurilor de ou fierte(am folosit oua de tara)

2

dupa coacere se scoate painea pe un fund de lemn si se lasa pe o parte sa se raceasca...dupa 20 minute se intoarce si pe partea cealalta. procedand astfel painea nu se lasa in mijloc din cauza umpluturii

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

26.04.2015, 16:05

Ce idee super!

tarasmariana 1

27.04.2015, 21:40

mihaelar63 1

28.04.2015, 15:56

la asta nu m-am gandit !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pâine georgiană cu brânză