Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

de simona72 in Piine, 24 Apr 2015 | 3650 vizualizari

 

Cu o parte din ouale ramase de la Sarbatorile Pascale am facut si acesata painica care a mers de minune la micul dejun, dar si pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri de ou fierte, zdrobite cu furculita
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 3-4 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii deshidratate
  • 520 g faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata, zdrobita
  • Umplutura:
  • 5-6 oua fierte
  • 6-7 rosii deshidratate
  • 6 bastonase de cascaval
  • pentru uns
  • 1 galbenus
  • chimen sare grunjoasa de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute. 

Am intins aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. Am curatat ouale fierte si le-am taiat in jumatati. Rosiile de la borcan le-am taiat in sferturi. Pe una din laturile aluatului am pus cateva jumatati de ou, paralel am pus rosii taiate, am facut sul aluatul, cu ouale si rosiile in mijloc, am mai pus un alt rand de jumatati de ou, bastonase de cascaval, am rulat aluatul pana la capat.

Am pus totul intr-o tava de chec unsa cu putin ulei. Am uns painea cu galbenus de ou, am presarat chimen si sare grunjoasa de mare. Am lasat painea sa creasca 15 mionute si am copt-o la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

aluatul de paine a avut o culoare galbena datorita galbenusurilor de ou fierte(am folosit oua de tara)

2

dupa coacere se scoate painea pe un fund de lemn si se lasa pe o parte sa se raceasca...dupa 20 minute se intoarce si pe partea cealalta. procedand astfel painea nu se lasa in mijloc din cauza umpluturii

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger