Paine pufoasa

de Gherca Daniela in Piine, 3 Oct 2014 | 5997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • Un iaurt grecesc de 125g
  • 150ml lapte caldut
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, zaharul, o lingura de faina si lasam sa creasca cca. 10 minute.


Intr-un bol punem faina, sarea, amestecam putin cu telul, drojdia, iaurtul ( care trebuie sa fie la temperatura camerei), laptele, uleiul si freamantam pana formam un aluat usor de intins, putin tare si nelicipios.


Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un bol uns cu putin ulei.


Intr-o tava cu hartie de copt am pus aluatul care l-am mai framantat putin si l-am asezat simplu fara nici o forma si l-am mai lasat 20 min sa mai creasca. Inainte de a baga tava la cuptor am uns aluatul cu apa si l-am crestat putin.


Lasam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.


A iesit foarte gustoasa!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

04.10.2014, 08:32

Buna!

Rocsi 1

05.10.2014, 12:16

Mmmm o ador!

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda, de casa