Chifle din faina integrala

de mirela0911 in Piine, 7 Aug 2017 | 131 vizualizari

 

Sunt bune, sunt sanatoase, nici nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina alba tip 550
  • 250 g faina integrala
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei
  • cca 250-300 ml apa
  • seminte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle din faina integrala:

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta.


Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Se pune din nou in bol, se presara putina faina deasupra si se pune intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer pentru a dospi.


Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.


Dupa ce si-a dublat volumul, se rup din aluat bucati potrivit de mari, se modeleaza usor intre palme si se asaza in tava. Se pun deasupra cateva seminte (de floare, de dovleac, de ce aveti) si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute.


Se verifica dupa cele 30 de minute si, daca mai este cazul, se mai lasa la cuptor. Odata scoase din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la racit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 14 chifle.

2

Se pot servi ca atare sau umplute cu ce doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle din faina integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

08.08.2017, 08:22

Va multumesc! Asa de bune sunt si goale!

Catalina L 1

08.08.2017, 12:07

chiar harnica esti foarte bune

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca