Paine de casa a la Jamie

de La Ancuta in Piine, 7 Apr 2011 | 5031 vizualizari

 

Inca o minunatie de paine marca Ruxy. Painica asta si-a primit deja un loc in topul painilor facute de mine. Este pufoasa si foarte, foarte buna. Multumesc mult draga Ruxy :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina (eu am folosit tip 650)
  • 625 ml apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata (eu am folosit proaspata)
  • 30 g miere
  • 30 g sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa a la Jamie:

Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa.

Framantam aluatul 5 minute apoi acoperim si lasam loc caldut pana isi dubleaza volumul (~40-60 minute).

Dupa a crescut mai framantam timp de un minut. Dam painii forma dorita si acoperim. Lasam sa creasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul. Eu am pus aluatul in tava rotunda.

Dupa ce a crescut crestam painea si o coacem 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

Se scoate paine din tava si se lasa pe un gratar pana la racirea completa.

Merita incercata, este o paine delicioasa :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida cu cartofi