Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

de gaby_duceag in Conserve, 17 Sep 2011 | 12317 vizualizari

 

Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna.
Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu.
Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte).
A iesit o minunatie!
Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), 'poi stiu si sa ma laud :D :))

Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 2 kg kapia curatat
  • 2 kg gogosar curatat
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura miere
  • 4 foi dafin
  • 3-4 linguri  zahar
  • 7-8 linguri sare
  • o lingurita rasa tahon  uscat
  • o lingurita rasa busuioc uscat
  • o lingurita scortisoara
  • o lingura miere
  • o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 kg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia:

noo, mpai notati asa:

-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.

La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.

Ideea e sa luati pielita de pe rosii.

Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.



Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).

Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.

Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.

Fierbeti timp de 2 ore - 2 ore si jumatate.(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )



Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.

Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru o ora.

Si gata.

Nu fu' greu, asa-i?:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:52

MINUNAT!!!!!!

ela 1

08.10.2011, 23:37

ce borcane colorate

Bya Ralu 1

09.08.2012, 00:31

ce bun!!!!!!!!trimite-mi si mie unu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat