Ardei kapia copti la borcan

de marinicayou10 in Conserve, 7 Sep 2012 | 106971 vizualizari

 

Sunt deliciosi!!! merg langa o tocanita,pilaf,piureu etc...cui ii este frica sa puna la borcan ,poate sa ii puna la congelator

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei capia
  • 350 ml otet tare
  • 100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
  • o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
  • 2 linguri zahar
  • o lingura boabe de musta
  • o lingura boabe de piper
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 borcane de cate 700-800gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia copti la borcan:

Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane... ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa. Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat,ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi,apoi faceti intr-o craticioara lichidul.

Puneti otetul,uleiul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine. Eu am desfacut a doua zi un borcan si am mancat cu piureu si pulpe la cuptor si vreau sa zic ca sunt deliciosi...au putin mai mult otet decat cum punem noi la o salata dar ca sa tina ..trebuie putin mai mult. Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane

Merita incercata reteta mea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia copti la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei grasi in suc de rosii