Chutney de mere si mango

de mimmi in Conserve, 3 Iul 2012 | 1103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan avem nevoie de :
  • 1 mango mai mare sau 2 mai mici,
  • 2 mere,
  • 1 ceapa alba,mica,
  • 2 catei usturoi,
  • 1/2 lingurita piper cayenne,
  • 1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita cardamon,
  • 2 batoane scortisoara,
  • anason stelat,
  • 50 ml otet,
  • 2 linguri zahar,
  • 250 ml apa,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura de ulei,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere si mango:

Punem apa la fiert cu batoanele de scortisoara si anasonul stelat,lasam sa dea un clocot,stingem focul si lasam la infuzat cca 10-15 minute. Curatam ceapa si usturoiul,le taiem nu foarte marunt si le calim intr-o lingura de ulei. Adaugam piperul cayenne,nucsoara,cardamonul si sarea. Dupa ce s-au calit,adaugam apa (fara scortisoara si anason ),otetul si zaharul. Cand da in clocot adaugam merele si mango spalate,curatate de coaja si taiate cubulete. Lasam sa fiarba cca 50 de minute,pana obtinem un sos mai grosut. Turnam fierbine intr-un borcan sterilizat,lasam la racit la temperatura camerei dupa care il depozitam intr-un loc racoros.


Eu va recomand sa faceti cate un borcan doua,deoarece merele si mango se gasesc in supermarket tot timpul si este mai bine sa-l consumam proaspat ... Spor la treaba !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

03.07.2012, 21:19

Sim0na 1

03.07.2012, 23:23

Interesanta reteta!

mimmi 1

05.07.2012, 18:57

Fetelor e foarte bun.
E un sos dulceag cu cu o aroma puternica de scortisoara,cardamon ... astea cumva se aseamana la gust..
Puteti sa-l incercati si vedeti daca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Curry de porc cu chutney de mango