Compot de gutui

de Ina in Conserve, 2 Oct 2010 | 8284 vizualizari

 

Este reteta la care am muncit cel mai mult :D Adica soacra-mea a facut compotul si eu pozele :)))) Ba mint!!! Am mai si mancat din gutui :">
In mod normal n-as fi pus reteta, dar cum e ceva de sezon, sper sa va ajute. Eu ador compotul de gutui : simplu sau in tortul cu frisca si nuca :D

 

INGREDIENTE

  •   5 gutui mari
  •   zahar  ( doua linguri rase la un borcan de 800 g )
  •   apa
  •   borcane  ( mie mi-au iesit 8 borcane de 800 g )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui:



Gutuile se spala bine, se curata de puf, apoi le feliem fara a indeparta coaja. Umplem ¾ din capacitatea borcanelor cu felii de gutui , adaugam 2 linguri rase cu zahar la fiecare borcan, apoi completam cu apa pana aproape de buza borcanului si capsam. Sterilizam borcanele in oala captusita cu un prosop, lasandu-le sa fiarba cca 15-20 minute. Cand se racesc, le depozitam in beci sau camara.

( 03.10.2010 ) Gata, am pus poza cu bucatareasa, s-o fac vedeta (vorba jolyginei ) =))=))

 

TIPS-URI

1

       Pune apa in borcane imediat ce ai pus si feliile de gutuie, altfel vor capata o culoare maronie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ina 1

27.10.2010, 22:20

Am cam lenevit, Sylvia! Multumesc de compliment Esti o dragutza!

Dana_Retetegg 1

27.11.2010, 20:12

Si soacra mea face compot de gutui la felEu il ador, as manca mereu

eu_eu 1

08.12.2011, 21:41

si mie imi place esarfa gutuilor...foarte galbena... si vb de soacre... si soacra mea imi face compot... da nush unde e k sa mananc si eu compot facut de ea...oricum sunt sigura k e foarte bun... pofta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cei mai buni castraveti murati pe care i-ati mancat vreodata!