Intr-un castron ,sfecla fiarta am dat-o prin razatoarea mare.
Ceapa am tocat-o si sotat-o intr-o lingura de ulei pana s-a caramelizat usor si am adaugat-o peste sfecla.
La fel am tocat si ouale ,castravetii si mararul pe care...
Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante
Am spalat gogonelele.
Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o carte.
Intr-un bol, am adaugat usturoiul,...
Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
Umplutura:
Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam 2-3 minute dupa care le lasam la racit.
Am pus miezul intr-o punga si...
Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin.
Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate.
Orezul...
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata.
Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul....
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa...
Iata cum se prepara Lohikeitto, supa finlandeza de somon
Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii; prăjiți până prazul devine translucid,...
Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura
Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult.
Usturoiul il tocam felii, mararul il tocam grosier....
Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate.
Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care...
Taiem carnea de vita cuburi mai mari.
Intr-un tuci punem la incins untura. Adaugam carnea de vita si amestecam ocazional pana se albeste bine pe toate partile. Punem ceapa tocata fin si amestecam...
Foi:
Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai...
Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii.
M-am apucat de umplutura.
Intr-un castron, am adaugat gogosarul,...
Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare...
Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc...
Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul.
Cernem puțină făină cu praful de copt și...
Punem jumatate de oala de apa la fiert. Oprim focul si turnam taieteii in apa, asandu-i sa se inmoaie, apoi ii strecuram.
Pregatim intai carnea: spalam pieptul de...
Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui.
Spalam bine pestele, il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam...
Aluat: Se macina biscuitii la robot. Se pune intr-un bol si se adauga nuca macinata si cacaoa. Se amesteca.
Intr-o craticioara se pune laptele impreuna cu zaharul si se aseaza pe foc mic. Dupa ce...
Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.
Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care...
Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi.
Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o...
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2...
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam...
Ficateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute.
Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au.
Ceapa o curatati si o tocati...
Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de 20...
Iata cum se prepara Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Carnea am spalat-o si am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc.
Dupa ce a clocotit putin, cam 3 minute, am clatit carnea si i-am schimbat apa.
Am...
Vestita salata Barbie
Intr-un castron ,sfecla fiarta am dat-o prin razatoarea mare. Ceapa am tocat-o si sotat-o intr-o lingura de ulei pana s-a caramelizat usor si am adaugat-o peste sfecla. La fel am tocat si ouale ,castravetii si mararul pe care...