Zacusca de dovlecei cu hribi

de Ksenya in Mancaruri de post, 12 Aug 2014 | 2237 vizualizari

 

Zacusca aceasta este mai usoara decat varianta cu vinete.Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 400 g hribi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 2-3 cepe galbene
  • 2-3 catei usturoi
  • un morcov
  • 1 ardei capia rosu
  • o lingura pasta de tomate
  • 1 lingura otet 9 grade
  • o lingurita zahar
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute (optional)
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei cu hribi:

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin blender dupa ce le-am scos pelita,ciupercile le spalam si le tocam mai mare .


Incingem uleiul intr-o cratita incapatoare cu fund dublu,adaugam hribii,ii lasam sa le scada apa si usor sa ii calim,ii scoatem intrun vas separat,in uleiul ramas punem ceapa ,adaugam putina sare lasam 3-4 min,apoi adaugam morcovul,la foc mic lasam 15 min.Adaugam dovleceii ,amestecam lasam la foc 5-7 min,adaugam rosiile si arediul capia si inabusim 10 min.Luam de pe foc,dam prin robot pana devine o pasta ,punem din nou pe foc,adaugam hribii cu pasta de rosii,usturoiul,potrivim de sare piper,adaugam otetulsi lasam la foc mic inca 10 min.Oprim flacara si lasam 15 minute acoperind oala cu capac .Turnam in borcane spalate in prealabil,sterilizam 30 minute in cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ksenya 1

29.09.2014, 13:34

Multumesc Mihaela de popas

Bya Ralu 1

20.11.2014, 22:59

super super!

simona72 1

12.06.2017, 18:35

A început sezonul hribilor...musai sa încerc rețeta! Apreciez rețetele tale.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei