Zacusca de dovlecei cu hribi

de Ksenya in Mancaruri de post, 12 Aug 2014 | 2999 vizualizari

 

Zacusca aceasta este mai usoara decat varianta cu vinete.Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 400 g hribi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 2-3 cepe galbene
  • 2-3 catei usturoi
  • un morcov
  • 1 ardei capia rosu
  • o lingura pasta de tomate
  • 1 lingura otet 9 grade
  • o lingurita zahar
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute (optional)
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei cu hribi:

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin blender dupa ce le-am scos pelita,ciupercile le spalam si le tocam mai mare .


Incingem uleiul intr-o cratita incapatoare cu fund dublu,adaugam hribii,ii lasam sa le scada apa si usor sa ii calim,ii scoatem intrun vas separat,in uleiul ramas punem ceapa ,adaugam putina sare lasam 3-4 min,apoi adaugam morcovul,la foc mic lasam 15 min.Adaugam dovleceii ,amestecam lasam la foc 5-7 min,adaugam rosiile si arediul capia si inabusim 10 min.Luam de pe foc,dam prin robot pana devine o pasta ,punem din nou pe foc,adaugam hribii cu pasta de rosii,usturoiul,potrivim de sare piper,adaugam otetulsi lasam la foc mic inca 10 min.Oprim flacara si lasam 15 minute acoperind oala cu capac .Turnam in borcane spalate in prealabil,sterilizam 30 minute in cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ksenya 1

29.09.2014, 13:34

Multumesc Mihaela de popas

Bya Ralu 1

20.11.2014, 22:59

super super!

simona72 1

12.06.2017, 18:35

A început sezonul hribilor...musai sa încerc rețeta! Apreciez rețetele tale.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei