Desert prajitura Mimoza

de Toamna07 in Prajituri, 10 Feb 2014 | 106527 vizualizari

 

Am facut prajiturica asta de multe ori cu mici modificari la ingredientele pentru foi, pentru ca se intindeau mai greu. Reteta asta am gasit-o in vraful de reviste culinare cumparate pentru sarbatori. In revista apare sub denumirea de Mimoza, dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca. Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri cu miere
  • 5 linguri cu lapte
  • 450-500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt gras
  • 3 linguri cu faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 1 borcan cu gem de prune/capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mimoza:

Foile: Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca.

Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere.

Framantam un aluat omogen si il impartim in 4 parti egale.

Intindem 4 foi pe care le coacem pe rand pe dosul tavii unsa cu putin unt, in cuptorul incins (pana se inchid putin la culoare). Se scot si se lasa apoi la racit. Se vor usca afara.



Crema: Amestecam cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu. Adaugam esenta de vanilie.

Lasam sa se raceasca. Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit. Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii. Impartim crema in doua parti egale.



Asamblare prajitura: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie.

Asezam un fund de lemn, o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.

Presaram zahar pudra si o portionam.

Este foarte frageda si gustoasa !



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Ingrediente sunt pentru 4 foi coapte pe spatele tavii de marimea ( 22/30 cm) :

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Toamna07 1

05.03.2014, 16:49

simsim82 1

07.03.2014, 09:02

Ce bine arata!

iri_iri 1

30.03.2015, 18:17

Am facut-o si eu , este super de buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!