Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2024 | 9050 vizualizari

 

O supa italiana ce poate inlocui cu succes supa de carne. Foarte consistenta si hranitoare. Ideala in timpul postului, vegetarienilor si numai.
Se prepara rapid daca ati fiert nautul in prealabil.
Nautul acestei supe va recomand sa-l utilizati pe cel italian, care este foarte mic, cat bobul de mazare. Sunt mai multe modalitati de a prepara: Pasta e ceci in stil toscan..  in stil  napolitan, in stil  calabres .... eu  astazi  va prezint: pasta  e ceci romana
Ea incheie topul a celor mai bune 50 de supe din lume.
Pentru Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si  naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold ai nevoie de urmatoarele ingrediente: naut, spaghete, usturoi, rosii, usturoi.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi
  • o crenguta rozmarin
  • o cana si jumatate naut deshidratat
  • 2-3 rosii sau o lingura pasta de rosii ,sau 3-4 linguri rosii la borcan
  • un fileu ansoa sau sos de stridii ,sos de peste ;( optional )
  • un snop mic de spaghete rupte bucatele
  • Pentru servit
  • Ardei iute tocat marunt
  • Rozmarin tocat marunt
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold:

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte

Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert.

Intr-o oala pentru supa, adaugati usturoiul si rozmarinul, adaugati uleiul si-l puneti la gatit, la foc mic, lasandu-l sa incalzeasca si sa aromatizeze uleiul treptat.

Sotati pana cand usturoiul devine usor aramiu.

Adaugati fileul de ansoa, sotati putin, apoi rosiile si sotati inca 2-3 minute.

Adaugati cu ajutorul unei spumiere ,nautul fiert, o cana de lichid in care a fiert nautul sau pana acopera nautul de un deget; pastrati o jumatate cana de naut fiert pe care il pasati separat cu blenderul vertical.

Dupa 2-3 clocote, scoateti crenguta de rozmarin si usturoiul, (unii il lasa in supa) adaugati spaghetele rupte, fierbeti aproximativ 8 minute.

Adaugati pasta de naut, amestecati.

Potriviti  consistenta supei duca  cum preferati cu lichidul de la nautul fiert.

Potriviti de sare.

 Se serveste atat calda, cat si rece, asezonati cu rozmarin si ardei iute tocat marunt si stropit putin cu ulei de masline.

Iti recomandam si reteta de Supa de legume cu paste litere, preferata copiilor sau Supa crema de ciuperci, foarte cremoasa si buna la gust.

Incearca si Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut, un deliciu de zile mari.

Pofta  buna!

 

TIPS-URI

1

puteti prepara cu orice paste: ditalini, fetucini sau de care aveti prin casa.

2

Se poate imbunatati cu un ou prajit.

3

Daca aveti naut la borcan, atunci folositi si lichidul, iar pentru consistenta, reglati cu supa de legume sau apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu fructe de mare