Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2010 | 29590 vizualizari

 

Am preparat aceasta dupa ce a fost postata de Bucataras i pagina lui. Mi-am zis de cand am vazut-o ca este ciorba care trebuie sa o testez si va spun sincer ca a meritat pentru ca este minunata. O excelenta reteta de Pasti
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob) eu am pus niste costite cu carne cam un kg,
  • 2-3 morcovi,
  • 1-2 pastirnac,
  • 1telina  mica,
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde),
  • 100 gr orez,
  • 200 ml smintina,
  • 2 oua,
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon) eu am pus de la borcan ca nu aveam verde,
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda) eu am pus 200 grame de macris ca asta am gasit sa cumpar aici  in Franta, 
  • 20 boabe piper,
  • sare,
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet) eu ampus otet ,
  • 3 litri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta a la Radu Anton:

 Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul.

   Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper  si se spumeaza de cate ori este cazul.  Reteta zicea sa lasam la fiert o ora, eu am lasat mai putin pentru ca era foarte frageda carnea, adaptati timpul in functie de carne. Dupa  aceea adaugam orezul spalat bine si verzitura tocata ( macris am avut eu ) . Dupa 15-20 de minute cand este fiert si orezul se adauga borsul ( daca aveti proaspat trebuie dat un clocot inainte ) eu am pus otet  . Daca  a scazut mai mult de 1 litru se completeaza cu apa sa nu fie prea consistenta ciorba. Se inchide focul si se drege cu smantana si oua, si sare daca trebuie,  si se adauga verdeata.

  Sincer a fost cea mai buna cioba de miel , mare maestru Radu Anton ……multumesc pentru reteta de Pasti bucataras, o voi repeta si anul viitor, anul acesta este a doua oara cand o fac .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

deyutzky 1

04.05.2013, 23:23

Bya Ralu 1

20.05.2013, 14:34

Miriam_m 1

18.04.2014, 23:07

Asta e reteta din batrani a mamei mele...Este cea mai buna ciorba de miel posibila! Punct.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

ieri la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ciorba de omleta