Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut

de Ksenya in Supe, 5 Mai 2020 | 3819 vizualizari

 

 Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe.
La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si ierburi.
Majoritatea supelor su iaurt provin din Anatolia si estul Turciei.
Se considera o supa High-Plateau.
Va indemn sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litri supa de vita sau pui, daca nu aveti puteti pune si apa.
  • 1 cana orez
  • 1 cana naut fiert
  • 2 linguri unt
  • 2 cani iaurt
  • 2 linguri faina
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri menta uscata
  • sare dupa gust
  • sos pentru garnisit
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura boia (optional)
  • 1 lingura menta uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut:

Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert.

Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta.

Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa.

Pentru garnisit, separat intr-o craticioara se topeste untul la foc mic, se adauga boiaua si menta si se amesteca.

Se toarna supa in boluri, se garniseste cu sosul preparat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Fierbeti supa la foc mic.

2

Cantitatea de menta o adaugati dupa plac.

3

Se serveste supa calda.

4

Puteti adauga si fulgi de ardei iute, (cayenne)

Daca ti-a placut reteta noastra "Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

09.05.2020, 00:42

Oh, e de senzatie!

dantes 1

10.05.2020, 10:45

Interesanta!

Ancutsa 1

11.05.2020, 14:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema rosie