Desert prajitura Albinita

de mirela0911 in Prajituri, 7 Ian 2018 | 2821 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cum arata prajitura Mimoza a bucatarasului Toamna07 si am decis sa o incerc si eu de sarbatori. Nu mi-a iesit exact ca a ei, dar in momentul in care am servit musafirii cu aceasta prajitura, toti m-au intrebat ca e prajitura Albinita? Da ..... e Albinita!  

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 lg pline cu miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 400 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 3 lg faina alba
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 borcan cu gem de prune
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Albinita:

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in copozitia lichida. Se framanta un aluat omogen care se va imparti in patru.


Fiecare bucata se va intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care se va coace (23x33cm). Se unge dosul tavii cu putin unt, apoi cu grija se asaza foaia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu restul foilor.


Crema: Ouale impreuna cu zaharul pudra vanilat si faina se omogenizeaza bine. Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca. In momentul in care incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de oua, amestecand continuu. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.


Asamblare prajitura: Se ia o foaie si se asaza pe un planseu. Se unge cu jumatate din crema de vanilie si se asaza o a doua foaie. Se unge cu gemul de prune (e perfect daca e putin acrisor) si se pune peste cea de-a treia foaie. Se unge cu restul de crema de vanilie, iar deasupra se asaza ultima foaie. Se apasa usor peste tot pentru a face priza buna intre ele, apoi se acopera cu o folie alimentara peste noapte pentru a se inmuia foile.


Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice gem preferati, chiar si crema se poate prepara dupa reteta proprie.

2

Pentru foaia care va veni deasupra, se alege care e mai frumoasa, mai aratoasa (nu toate foile vor iesi la fel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

09.01.2018, 00:39

cristinutanicolita 1

10.01.2018, 21:37

Delicioasă!

dantes 1

11.01.2018, 09:22

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat