Placinta cu dovleac

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 3602 vizualizari

 

Aroma inconfundbila de dovleac va inunda casa...

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 7 lg lapte
  • 1 ou
  • 1lgt bicarbonat
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

-zaharul, uleiul si laptelese pun intr-un vas pe foc si se da in clocot

-Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet

-Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute, adaugam oul, amestecam, apoi adaugam bicarbonatul

-se toarna in ploaie faina,se amesteca si se framanta pana rezulta un aluat care se imparte in 2 si se intind 2 foi




Ingrediente umplutura:

-1 kg jumate dovleac curatat si razuit

-se pune totul intr-o cratita de teflon + 1 cancas mare de zahar si 2 pliculete de zahar vaniliat, se tine pe foc pana se inmoaie dovleacul

-punem umplutura peste foaie, nivelam, punem cealalata foaie si dam la cuptor la 175 min cam 30 min

-dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar praf

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

02.12.2009, 20:42

chiar, ce as manca niste dovleac copt, nu am mai mancat de .... muulta vreme! ce pofta mi-ai facut!

yammy 1

04.12.2009, 19:27

Asta a fost prima placinta cu dovleac pe care am facut-o si gustat-o...mi s-a parut tare ciudat sa mananc dar a fost tare buna.
Teo ms de sfaturi, nu am stiut
Liliana multumesc si sper sa o incerci

Bucataras Dragos 1

13.12.2009, 09:26

am papatdelicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac