Plăcintă cu mere

de andreeapintea in Prajituri, 10 Oct 2014 | 2957 vizualizari

 

Mirosul plăcintei cu mere este unul care îți umple casa și sufletul. Un desert specific toamnei, dar nu numai. Îmi place foarte mult contrastul dintre crusta ușor crocantă și merele suculente și aromate.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame făină
  • 75 grame zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 grame unt rece
  • 1 kilogram mere
  • apă rece
  • opțional – 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere:

Făina, praful de copt și sarea se amestecă într-un bol. Adăugăm untul rece, tăiat bucățele, și frământăm rapid până când compoziția este asemănătoare unui pesmet. Apoi adăugăm 4-5 linguri de apă rece și frământăm pentru a obține un aluat omogen. În funcție de făină s-ar putea să aveți nevoie de 1 ou pentru a lega aluatul. După ce am obținut un aluat compact îl punem în folie și îl lăsăm la frigider pentru 30-40 de minute.

Preîncălzim cuptorul la 220 grade. Merele le tăiem în cuburi și le amestecăm cu zahăr și eventual scorțișoară, dacă doriți o aromă mai intensă.

Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două. Ungem o formă de plăcintă și întindem jumătate din aluat. punem merele și apoi din cealaltă jumătate de aluat formăm un capac pentru plăcinta noastră. Deasupra o stropim cu un pic de apă și cu zahăr.

Plăcinta cu mere se coace 10 minute la 220 grade și apoi 30 de minute la 190 de grade.

Se poate savura caldă lângă o cupă de înghețată de vanilie sau cu o cupă de frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere