Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Ian 2011 | 3410 vizualizari

 

Un cadou dulce pentru mama mea este aceasta rulada facuta pe fuga, insa foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 cutie mica de finetti,
  • 100 gr mix arahide si stafide (puteti sa cumparati mix-ul deja pregatit asa cum am facut eu, sau sa cumparati stafidele si arahidele separat),
  • 1 lingura de margarina sau unt,
  • hartie de copt.

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide:

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat coaja de lamaie si faina.


Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi albusurile cu galbenusurile si faina.


Cand s-a omogenizat compozitia am adaugat-o in tava pe hartia de copt. Am lasat 10 minute in cuptor la foc potrivit.


Blatul scos din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed timp de cateva minute.



Crema finetti se amesteca timp de 1 minut cu margarina pana se omogenizeaza, apoi se intinde pe toata foaia de rulada.



Arahidele si stafidele se maruntesc in robot apoi se intind peste crema de ciocolata.



Se ruleaza usor foaia si se tine rulada la frigider 1-2 ore inainte de servire.



Puteti sa o decorati cu ce doriti, eu am sarit peste acest pas fiindca urma sa o transport dintr-un oras in altul si era posibil sa stric orice decor :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu ciocolată, arahide şi stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

divainbucatarie 1

25.01.2011, 09:11

bun...

Dana_Retetegg 1

25.01.2011, 10:45

Motan, Diva: Multumesc

elena1988 1

26.01.2011, 16:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Mini - tarte cu banane si ciocolata