Mini eclere

de Rahela Velicu in Prajituri, 17 Apr 2016 | 13822 vizualizari

 

Preferatele mele sunt eclerele! Mai ales daca sunt facute cu crema de casa! Reteta am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/mini-eclere/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coji:
    • 4 oua
    • 250ml apa
    • 100ml ulei
    • 125 g faina
    Ingrediente crema:
    • 750 ml lapte
    • 3 galbenusuri
    • 250 g zahar
    • 7 linguri de faina sau 10 de amidon
    • ciocolata pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand incep sa clocoteasca se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos. Ies 2 tavi din aceasta compozitie.

Prepararea cremei. se pune laptele la fiert cu zaharul. Separat se amesteca cele 3 galbenusuri , 3 linguri de zahar si 7 linguri de faina sau amidon(eu am folosit amidon). Se adauga si aceasta compozitie peste lapte si se lasa la fiert pana cand se ingroasa .

Se taie cojile de eclere pe jumatate si se umplu cu crema.

Se topeste 100 g ciocolata ( eu am folosit crema de ciocolata de la profi) pe baie de abur si se adauga 2 linguri de lapte pentru a o subtia. Se pune ciocolata calda peste eclere.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in locul cremei preparate acasa budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

18.04.2016, 22:44

Sunt toate pentru mine, nu?

DeliciidelaM 1

18.04.2016, 22:45

delicioase!!!

Rahela Velicu 1

18.04.2016, 23:25

Da, da, toate pentru tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini eclere