Prajitura Duo Chocolat

de Merisor in Prajituri, 16 Ian 2016 | 5747 vizualizari

 

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect.
Si daca mai adaugam un blat cu multa nuca, iar cremele de ciocolata le separam cu niste biscuiti insiropati in cafea, se naste un desert demential, caruia cu greu ii rezisti.
.....Si amani startul dietei pentru lunea viitoare. :))))
Aveam nuca, albusuri ramase de la alte preparate, aveam ciocolata, biscuiti si amaretto, si mi-au trecut prin cap fel si fel de idei, cum sa le combin, dar ma batea gandul sa fac doua prajituri.
Voiam sa fac una cu ciocolata alba, alta cu ciocolata neagra, insa din doua a iesit doar una, dar foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • Pentru crema alba:
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g mascarpone
  • Pentru crema neagra:
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g mascarpone
  • Pentru stratul de biscuiti:
  • biscuiti Petit Beurre
  • Pentru sirop:
  • 250 ml cafea fiarta(4 lingurite cafea + 2 lingurite zahar)
  • 2 linguri amaretto
  • In plus:
  • 200 g miez nuca
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Duo Chocolat:

Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers.


Adaugam apoi pe rand, faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca macinata fin, si nuca de cocos, amestecand usor, cu o spatula, pentru a nu se lasa prea mult, bezeaua.


De mentionat ca eu pun lingura usor mai cu varf, nu chiar rasa, asta in general la orice preparat.


Tapetam tava(28/40 cm) cu hartie de copt, presaram mai intai cele 200 g nuca, taiata grosier, apoi intindem compozitia de blat, cu mare atentie sa se pastreze nuca, asa cum am presarat-o.


Eu am pus compozitia cu lingura din loc in loc peste nuca, apoi am nivelat-o usor cu o spatula de tort.


Coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade, dar testam si cu scobitoarea, pentru a fi siguri ca s-a copt.


Intre timp, preparam cremele in acelasi mod.


Adica, incalzim frisca lichida si desfacem ciocolata in ea, separat pentru fiecare tip de ciocolata.


Nu este necesar ca frisca lichida sa atinga punctul de fierbere, ci doar sa fie incalzita asa incat, ciocolata rupta in bucati, sa se topeasca, atunci cand o adaugam in frisca si o amestecam bine pana se omogenizeaza.


Dam apoi cremele obtinute, la rece, mai intai in camara, pana se tempereaza usor, apoi le trecem in frigider si le lasam cel putin 30 de minute.


Mixam apoi, pe rand, cremele racite, pana devin spumoase si le amestecam cu mascarponele.


Eu am folosit doar o cutie de mascarpone, de 250 g, dar am pus mai mult la crema cu ciocolata alba, pentru ca era mai subtire, iar la cea cu ciocolata neagra nu a necesitat decat 100 g.


Rasturnam blatul de prajitura invers si intindem crema de ciocolata neagra deasupra.


Trecem biscuitii prin cafeaua racita si amestecata cu amaretto si ii asezam peste crema, apoi intindem peste ei, crema de ciocolata alba.


Asezam jumatati de capsuni deasupra si presaram fulgi de ciocolata neagra, pentru un decor mai frumos.


Dam prajitura la rece, pentru cateva ore, apoi o putem portiona si savura cu mare pofta, chiar daca ingrasa.


 

TIPS-URI

1

Am optat pentru a adauga mascarpone la creme, pentru ca devin mai ferme si exclud astfel folosirea gelatinei.

2

Daca se doreste o crema si mai ferma, se poate adauga si putina gelatina, maxim 5 g la fiecare crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Duo Chocolat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Rita Ilies 1

18.01.2016, 11:43

Wow, Meri! AM și pus-o la favorite! Salivez, nu alta!

mirela0911 1

18.01.2016, 15:03

Direct la favo!

Ancutsa 1

25.01.2019, 17:36

Un deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Desert prajitura belea de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme