Prajitura cu branza de vaci si mascarpone

de Cris2711 in Prajituri, 21 Sep 2013 | 22042 vizualizari

 

Klaus mai ca nu m-a lasat sa fac poze=))),a zis:intai bucatarasii,de fiecare data=))))si-a primit felia si acum e Happy=))).Imi place reteta ca este fara faina:D,am luat-o de pe net.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. branza de vaci
  • 250 gr.mascarpone
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 gr.gris
  • 1/2 lamaie coaja si sucul de lamaie
  • 1 lingura Bacardi
  • praf de sare
  • Optional :stafide inmuiate in Rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si mascarpone:

1.Se separa albusurile de galbenusuri.

2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat.

3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de sare,iar cand sunt mixate bine,se adauga 20 gr. zahar.

4.In compozitia de galbenusuri se adauga branza de vaci,mascarponele si se mai mixeaza inca 1 minut.

5.Se adauga si coaja de lamaie si sucul de lamaie,gris si o lingura de Bacardi .

Daca nu aveti, se pun stafide in doua linguri de rom si se amesteca apoi in compozitie.

6.Albusurile se incorporeaza cu grija in crema de branza.

7.Intr-o forma unsa cu unt se toarna compozitia,se intinde pe toata suprafata formei.

8.Se da la cuptorul incins la 170° pentru ca. 50 de minute.

9.Cand este aurie deasupra ,se intredeschide cuptorul si se mai lasa asa inca 10 minute.

10.Se scoate de la cuptor ,se lasa sa se raceasca .

11.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

Se serveste rece dar si calda! 

 

TIPS-URI

1

Stafide inmuiate in rom ,se adauga in compozitie.

2

Este foarte suculenta .

3

Bacardi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina