Prajitura cu mot...

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 1644 vizualizari

 

Habar nu aveam cum sa o ''strig'' asa ca i-am zis motata.....cum eu mi-am facut damblaua cu Pavlova, trebuia sa fac ceva si pentru baietii mei....ca ei nu servesc fuste din astea.....poate alte fuste...nu ma bag.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 155 g zahar
  • 210 g faina
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 60 ml apa
  • 1 plic de praf de copt
  • Sirop
  • 235 ml apa
  • 6 linguri apa
  • 1 plic de capuccino clasic
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 175 g crema de ciocolata Choco Nussa
  • Frisca
  • 450 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 60 g zahar farin
  • 50 ml lapte dulce
  • Decor
  • capsuni
  • ciocolata cu menta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mot...:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul peste galbenusuri si mixam pana obtinem o spuma, adaugam untul moale si continuam s amixam. Adaugam cacaoa, faina si praful de copt, omogenizam.La final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 36/23 cm, turnam compozitia in tava. Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam capuccino si lasam sa se raceasca.


Crema: Intr-un castron punem mascarponele si crema si mixam bine. Lasam sa se odihneasca.


Frisca : Mixam smantana dulce, zaharul si laptele pana obtinem o frisca ferma


Asamblare: Asezam blatul pe o tava, cu un bat de frigaruie gaurim blatul apoi insiropam bine. Intindem crema pe toata suprafata blatului, portionam si cu ajutorul unui posh formam moate de frisca, decoram cu capsuni si batonase deciocolata cu menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mot..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

14.05.2016, 21:35

excelenta

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:05

Ia motzata neamule !!!!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:42

O prajiturica din asta langa cana mea de cappucino, merge perfect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea si ciocolata