Chifle dulci, moi si pufoase

de Angelica in Dulciuri, 26 Ian 2015 | 8002 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun la mic dejun decat o chifla dulce si moale langa cana de lapte cald?Sau, ce poate fi mai gustos in pachetelul de la scoala decat niste chifle dulci, pufoase, unse cu dulceata?
Si pentru ca ne plac mult, va propun si voua pentru azi sa pregatiti chifle dulci, pufoase si gustoase:-).
Din ingredientele date mi-au iesit cam 35 bucati....putine zic io la cat de mult le-au placut copiilor:-)
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • -1 kg. faina alba
  • -100 gr.zahar
  • -100 gr.unt moale
  • -500 ml.lapte cald
  • -60 gr.drojdie proaspata
  • -1 galbenus amestecat cu putina apa pentru uns chiflele
  • -coaja de la o lamaie
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci, moi si pufoase:

Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste.

Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia.

Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana devine moale si elastic, undeva la 10-15 minute.

Impartim aluatul in bucatele potrivit de mari, cam de marimea unui ou.

Asezam mingiutele rezultate pe tavi in care am pus hartie de copt lasand putin  loc intre ele.Acoprim tavile  cu o folie alimentara sau cu un prosopel si lasam sa stea cam 20-30 de minute pana cresc si isi dubleaza dimensiunea.

Le ungem apoi cu ul batut si le dam apoi la cuptor, la foc mediu pana devin aurii, cam 12-15 minute.

Cand sunt gata le putem servi calde sau reci, fiecare cum doreste, alaturi de o cana de lapte cald si unse cu dulceata.

Note:Le putem pregati si congela pentru ca sa le avem la indemana de fiecare data cand vom vrea ceva proaspat si bun la mic dejun si nu numai.

Cand mingiutele sunt crescute si asezate in tava, le dam la cuptor pana se prinde o crusta deasupra apoi le lasam sa se raceasca si le punem in congelator in pungi vidate.

Cand dorim sa le servim, le scoatem, le punem in tava si le dam in cuptorul incalzit si le lasam sa se coaca  pana devin aurii.

Atat! Pofta dulce va doresc:-)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci, moi si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.01.2015, 20:23

Super bune!

violeta30 1

27.01.2015, 13:40

Daca 35 sunt putine atunci prefer sa nu fac nu ne mai oprim din mancat

mirela0911 1

27.01.2015, 15:17

Tare bune sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hot cross buns cu stafide si mar