Chifle dulci, moi si pufoase

de Angelica in Dulciuri, 26 Ian 2015 | 2209 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun la mic dejun decat o chifla dulce si moale langa cana de lapte cald?Sau, ce poate fi mai gustos in pachetelul de la scoala decat niste chifle dulci, pufoase, unse cu dulceata?
Si pentru ca ne plac mult, va propun si voua pentru azi sa pregatiti chifle dulci, pufoase si gustoase:-).
Din ingredientele date mi-au iesit cam 35 bucati....putine zic io la cat de mult le-au placut copiilor:-)
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • -1 kg. faina alba
  • -100 gr.zahar
  • -100 gr.unt moale
  • -500 ml.lapte cald
  • -60 gr.drojdie proaspata
  • -1 galbenus amestecat cu putina apa pentru uns chiflele
  • -coaja de la o lamaie
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci, moi si pufoase:

Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste.


Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia.


Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana devine moale si elastic, undeva la 10-15 minute.


Impartim aluatul in bucatele potrivit de mari, cam de marimea unui ou.


Asezam mingiutele rezultate pe tavi in care am pus hartie de copt lasand putin loc intre ele.Acoprim tavile cu o folie alimentara sau cu un prosopel si lasam sa stea cam 20-30 de minute pana cresc si isi dubleaza dimensiunea.


Le ungem apoi cu ul batut si le dam apoi la cuptor, la foc mediu pana devin aurii, cam 12-15 minute.


Cand sunt gata le putem servi calde sau reci, fiecare cum doreste, alaturi de o cana de lapte cald si unse cu dulceata.


Note:Le putem pregati si congela pentru ca sa le avem la indemana de fiecare data cand vom vrea ceva proaspat si bun la mic dejun si nu numai.


Cand mingiutele sunt crescute si asezate in tava, le dam la cuptor pana se prinde o crusta deasupra apoi le lasam sa se raceasca si le punem in congelator in pungi vidate.


Cand dorim sa le servim, le scoatem, le punem in tava si le dam in cuptorul incalzit si le lasam sa se coaca pana devin aurii.


Atat! Pofta dulce va doresc:-)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle dulci, moi si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.01.2015, 20:23

Super bune!

violeta30 1

27.01.2015, 13:40

Daca 35 sunt putine atunci prefer sa nu fac nu ne mai oprim din mancat

mirela0911 1

27.01.2015, 15:17

Tare bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Ensaimada din Mallorca