Cozonacul regelui (Bolo rei)

de cristeena20 in Dulciuri, 5 Ian 2015 | 3721 vizualizari

 

Este cozonacul de Craciun traditional in Portuglia , cu multe fructe zaharizite si uscate, un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 150 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr fructe cristalizate
  • 150 fructe uscate (alune, nuci, seminte de pin,etc)
  • 4 oua + 1 galbenus
  • sare
  • coaja de la o lamaie si de la 1 portocala
  • putin vin de porto
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul regelui (Bolo rei):

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu esenta de rom sau visinata). Lasan cateva felii cristalizate pentru decor.

Intr-un castron punem drojdia cu putina apa calduta si amestecam cu o cana de faina. Lasma sa creasca la loc cald cca 15 minute.

Mixam margarina (mai moale) cu zaharul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Adaugam treptat ouale si apoi drojdia care deja s-a umflat. Apoi punem restul de faina. Framantam cu mana (sau la robot) bine, pana aluatul devine elastic . Adaugam fructele inmuiate in vin de porto si fructele uscate taiate . Framantam inca putin si formam o bila pe care o punem intr-un vas , o pudram cu putina faina si o acoperim cu un prosop. Se pune la loc cald , fara curenti, sa creasca.(cca 4-5 ore) 

Cand aluatul si-a dublat volumul il scoatem pe o tava cu hartie de copt , iar in mijloc facem o gaura. Deasupra ungem cu un galbenus de ou si aranjam felii de fructe cristalizate si presaram cu fructe uscate (eu a, folosit seminte de pin pe margini).

Dam la cuptorul incins pana e copt. Scoatem si asa cald il ungem cu o pensula cu putin gem de caise lungit cu putina apa calduta .Presaram putin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul regelui (Bolo rei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cristeena20 1

06.01.2015, 15:29

Va multumesc mult!!
Anca, daca il faci sa-mi spui daca iti place

elucubratiiculinare 1

06.01.2015, 16:32

interesant

mirela0911 1

08.01.2015, 13:54

Ce frumos si bun e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce